Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Murat Çiftçi, yaptığı bir haberden dolayı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği savcılıkta yol tutuklaması kararı ile tutuklandı.

BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tutuklanmasına yol açan "Urfa KCK" dosyasının kilit ismi Gülistan Encü'nün başından geçenleri anlattığı Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Murat Çiftçi hakkında, yaptığı haberden dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

"Adil yargılamayı etkilemek" ve "Örgüt üyeliği" iddialarıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılık daha önce Urfa'da çalışan Çiftçi'nin ifadesinin alınması için Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi. İfadeye çağrılan Çiftçi, bugün avukatı ile birlikte savcılığa giderek ifade verdi. İfadesi alındıktan sonra bırakılması yönünde karar veren Diyarbakır Savcısı, son anda karar değiştirerek Çiftçi'ye yol tutuklamasını uygulayarak, Diyarbakır'a gönderilmesini istedi. Çiftçi, verilen karar üzeri tutuklanarak Urfa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Çiftçi, Türkiye genelinde 17 ilde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla 13 Ocak'ta yapılan operasyonda gözaltına alınmış mahkemedeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Çiftçi'nin cezaevine konulmasıyla birlikte, tutuklu gazetecilerin sayısı da 100'e ulaşmış oldu.