Can Dündar, Utku Çakırözer'in ardından Cumhuriyet gazetesinde Yayın Yönetmenliği görevini üstlenecek.

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla birlikte Cumhuriyet'te derinleşen fikir ayrılıkları, gazeteyi ulusalcılara teslim ettiği eleştirileri alan Yayın Yönetmeni olan Utku Çakırözer'i görevinden etmişti.

AYDIN ENGİN, MURAT SABUNCU DERKEN...

Görüş farklılıklarının neden olduğu yönetim krizi sırasında Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç da istifalarını sununca, yönetimdeki bu iki ismin de Çakırözer'le birlikte hareket ettiği düşünülmüştü. Oysa, iddialara göre, Sabuncu da Yıldırım da istifa kararlarını Çakırözer'den bağımsız olarak aldı. Hatta, istifanın ardından Sabuncu'nun tekrar gazeteye döneceği, Yayın Yönetmenliği koltuğuna da oturabileceği kulislerde konuşuluyordu. Yayın Yönetmenliği için kulislerde adı geçen bir diğer isim ise gazetenin yazarlarından Aydın Engin'di.

gazeteciler.com'un haberine göre, gazete yönetimi nihai kararını verdi ve gazetenin başına Can Dündar'ı getirdi. Daha doğrusu, ilk başta adı telaffuz edilen ama daha sonra görevi istemediği belirtilen Can Dündar ikna edildi.

Cumhuriyet'e yazı dizileri hazırlayan ve gazetede köşe yazılarına imza atan Dündar'ın son olarak 17 Aralık savcısı Celal Kara ile yaptığı röportaj büyük ses getirmişti.

SABUNCU VE YILDIRIM'IN DÖNMELERİ BEKLENİYOR

Şimdi, Can Dündar'la birlikte Sabuncu ve Yıldırım'ın da görevlerine dönmeleri bekleniyor