İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı.
 
"Dün Hayat televizyonunu kapatanlar, dün Evrensel Kültür Dergisi'ni kapatanlar bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne baskın yaptılar” diyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen şöyle konuştu:
 
“Bu baskınları, gazeteleri kapatmayı, televizyon kapatmayı alkışlarımızla protesto ediyoruz. Baskılar bizi yıldıramaz. İzmir'in siyasi önderleri hukukçuları işçileri emekçileri sivil toplum örgütleri gazetecileri burada. Çünkü Türk basını ve basın özgürlüğü bugün bir darbe daha aldı. Bu darbe içinde sesimizi çıkarmak üzere bugün burada bir araya geldik. "
 
“Basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı, hükümeti eleştirmenin dahi terör suçu kapsamına girdiği bugünlerde basın özgürlüğünden, gerçek demokrasiden ve hukuktan yana herkesi birlikte hareket etmeye çağırıyoruz”, diyen Misket Dikmen; “Adeta faşist yönetimlerde görülen bu cadı avına karşı her ahval ve şeraitte mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.


 
Ardından DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı "Faşizm yavaş yavaş bizi kuşatmaya çalışırken biz durmayacağız, yılmayacağız." diye konuştu:
                                        
"Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz " sloganları atıldı.


 
Chp Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da "Demokrasi, laiklik ve basın özgürlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı, Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


 
Eyleme, TGS, DİSK'e ve KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri, TMMOB temsilcileri, İzmir Barosu Başkanı Özcan Aydın, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, CHP, HDP, EMEP, BHH, Halkevleri yöneticileri, Öğrenci Kolektifleri ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı.
 
(Haber Fotoğraf: Berkcan Zengin / Demokrat Haber İzmir)