Cumhuriyet gazetesi, MİT kanunundaki değişiklik teklifinin ardından, muhabir, yazar ve diğer çalışanlarının özel yaşamı ve haberleşmenin gizliliğini korumak için harekete geçti

Cumhuriyet Genel Koordinatör’ü Akın Atalay’ın çalışanlara yaptığı duyuruda, “Kanun yürürlüğe girmeden, gazetemiz mail server’ının diskindeki e-mail adresleri üzerinden yapılan tüm mail içerikleri, trafik bilgileri vs. geri getirilemez şekilde silinecektir.

İşyerindeki masa üstü çalışma bilgisayarınızda veya ortak olarak kullanılan ana server’larda bulunan haber kaynaklarınıza dair ya da özel nitelikteki belge, veri, kayıtlarınızı kısacası her türlü elektronik doküman ve verilerini bir an önce yedeklemenizi, nakletmenizi önemle hatırlatmak isteriz. Çünkü, gerektiğinde ve zamanında gazetede bulunan masa üstü bilgisayarlardaki harddiskler tümüyle yenilenecektir.

İleride gazetemiz bilgi işlem merkezi ya da iletişim altyapısı üzerinde paylaşacağınız ya da saklayacağınız özel nitelikteki veri, kayıt ve belgelerinizin MİT’e verilmesi gerekebileceğini düşünerek hareket etmenizi önemle bilgilerinize sunarız” denildi.