Cumhuriyet gazetesi davasında skandal bir gelişme yaşandı.

İktidara yakın yayınlar Star ve Akşam gazetesi, savcılığın tutukluluk halinin devamını istediği mütalaasını "Cumhuriyet gazetesi davasında 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi" şeklinde Twitter hesaplarından duyurdu.

Cumhuriyet Davası Hakimi de olayın ardından, Star gazetesinin tweetini duruşma esnasında görme istedi. Hakimin, haberi okumasının ardından duruşmada tartışma çıktı:

Mahkeme Başkanı: Salonda bir arkadaşımız Star gazetesinde kararın verildiği, kararın tutukluluğun devamı yönünde olduğunu söyledi. O haberi görmek istiyorum. Star ve Akşam gazetesindeki bu durumu haber yapan kişiler kim ise ya da buradan karar sızdıran bir kişi var ise bunlar hakkında cezai işlem yapılacaktır. Bu kişilerin adamlıkla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Ahmet Şık: 6 yıl önce beni Ergenekon’da suçladıklarında bu şekilde haberleri de STV yapıyordu. Ben bu oyunu gördüm. Ya sizin heyetinizden birisi, ya kalemden birisi bazı medya organlarına belge sunuyor. Ben gazeteciyim. Bana belge getirirlerse yazarım. Ben bu suç duyurusunu gazetelere yönelik değil, bu belge sızdıranlara yapılması gerektiğini söylüyor dikkate almanızı istiyorum. Sabah gazetesine hiç soruşturma açıldı mı? Ben bunu merak ediyorum. Başka bir talebim yok.

Ahmet Şık Star ve Akşam için suç duyurusunda bulundu Mahkeme başkanı suç duyurusunu kabul etti: “Akşam/Star'a suç duyurusunda bulunacağız. Sorumlu buradan kimden aldığını söylemezse adamlıkla ilgisi olmadığını düşünürüm.”

Tepkiler üzerine paylaşım kısa süre sonra kaldırdı.

Geçmişte Samanyolu TV de Odatv davasında gazetecilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini mahkeme kararını açıklamadan 21 dakika önce canlı yayında duyurmuştu.