(Gazeteciler.com) CNN Türk Medya Mahallesini "tatile" yolladı... Muhalif tavrı ve açık sözlülüğü ile birçok kişinin hedefinde olan Ayşenur Arslan, ekrandan uzaklaştırıldı mı?.. Yılın moda trendi haline gelen "süresiz tatil" numarası ile birilerine Ayşenur Arslan'ın kellesi mi sunuldu? Medya Mahallesi'nin bu "zorunlu tatilinin dönüşü" olacak mı?..

 

BİR TUHAFLIK VAR

CNN Türk'teki havaya bakılırsa bu soruların yanıtları muallak. 8 Haziran'da, henüz yayın dönemi sona ermemişken bir programın tatile çıkarılması hiçbir şekilde akla yatkın değil.

 

Son dönemde biliyoruz ki "tepki çekmeden sessiz sedasız bitirme operasyonları" bu usulle yapılıyor. Haliyle de Medya Mahallesi'nin bu "izin" işi programın tamamıyla sonlandırıldığı şeklinde algılanıyor.

 

AYŞENUR ARSLAN NE OLACAK?

İktidara karşı hayli ürkek bir duruş sergileyen Doğan grubunun son yıllarda işten çıkardığı gazeteciler listesine baktığımızda "yine kelle mi verildi" sorusu da akılları meşgul ediyor.

 

ERKEN TATİL HAKKIYDI, ÇOK YORULMUŞTU...

Çağdaş Gazeteciler Derneği, CNN Türk yönetiminin Ayşenur Arslan'ın programını erken tatile çıkarmasına karşılık bir açıklama yaptı. ÇGD, "CNN Türk yönetimi zaten can çekişen ifade özgürlüğünün tabutuna bir çivi daha çaktı" dediği açıklamasında Arslan'a destek verdi.

 

İşte o açıklama...

 

ERKEN TATİL HAKKIYDI, ÇOK YORULMUŞTU...

CNN Türk kanalında “Medya Mahallesi” programını hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, kanal yönetimi tarafından “erken tatile” çıkarıldı.

 

Ayşenur Arslan bu erken tatili hak etmişti.

 

Bunca baskının ortasında kalmasına rağmen soru sormayı bırakmamak,   “mahallesine” sahip çıkmak, aklını askıya almamak, mesleği için, meslektaşları için, demokrasi ve ifade özgürlüğü için çalışmak çok yorucu bu günlerde.

 

Ayşenur Arslan da çok çalıştı, çok yoruldu… Erken tatil hakkıydı…

 

CNN Türk yönetimi de Ayşenur Arslan’a hakkını verdi.

 

Cezaevlerindeki tutuklu gazeteci sayısı 100’ü aşkınken, CNN Türk yönetimi zaten can çekişen ifade özgürlüğünün tabutuna bir çivi daha çaktı.

 

Bugün basın özgürlüğü konusunda ısrar etmeyi “AKP karşıtlığı” gibi basit ve despotik bir zihniyetle algılayan iktidar sahipleri kendilerine benzer medya yönetimleri oluşturmayı başardılar.

 

CNN Türk yönetiminin bu tasarrufu, AKP iktidarının doğrudan ve dolaylı baskılarının sonucudur.

 

Bizler, bu zor koşullarda mesleğimize, meslek ilkelerimize, meslek onurumuza sahip çıkmaya, meslektaşlarımızla omuz omuza dayanışmaya devam edeceğiz.

 

CNN Türk yönetimini bu tasarrufu nedeniyle kınıyor, basın özgürlüğüne sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğunu ve özellikle içinden geçtiğimiz günlerde bu görevin gazetecilerle gazetecilik kurumlarına düştüğünü, aksi halde toplumsal atmosferde azalan oksijenin biterek hepimizin hayatının tehlikeye gireceğini hatırlatıyoruz.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak “mahallemizi savunmaya” devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz.

 

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU