Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümetin, aralarında imc tv ve FOX TV’nin de olduğu sekiz kanalı kapatmak için harekete geçtiğini iddia etti.

CHP Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi de olan Yarkadaş, Can Erzincan TV’de katıldığı bir programda konuya dair açıklamalarda bulundu.

“Saray ve AKP, kendilerini rahatsız eden tüm sesleri adeta yok etmek için yarışıyor’’ diyen Yarkadaş, “Saray’da ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ (CİMER) adlı bir birim oluşturdu. Bu birim, adeta Paralel RTÜK gibi çalışıyor. Saray’ı rahatsız eden tüm yayınlar, RTÜK’e şikayet ediliyor ve gereğinin yapılması isteniyor’’ diye konuştu.

CİMER’in, RTÜK’ün Yayın İzleme Birimi’ne ait tüm bilgilere erişebildiğini söyleyen Yarkadaş, konuyu TBMM gündemine taşıdığını da söyledi.

Yarkadaş, şunları ifade etti:

“CİMER adlı birim, RTÜK’ün işlem yapmadığı yayınları kayıt altına alıyor ve daha sonra kuruma yazılı bir talimat yolluyor. Şikayetçi oldukları yayına ilişkin işlem yapılmasını ve ceza verilmesini istiyor. RTÜK’te şu an böyle yüzlerce şikayet var. RTÜK üyeleri, hem AKP’nin hem de Saray’ın baskısı altında… Bir yanda Başbakanlık’ta oluşturulan İzleme Birimi, diğer yanda ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi var.. Buralardan sürekli şikayet geliyor. RTÜK üyeleri çifte baskı altında…’’

RTÜK’ün Perşembe günü yapacağı toplantıda, Can Erzincan, Van TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, İMC TV, Hayat TV ve Azadi TV’nin yayın lisanslarının iptalini gündeme alacağını belirten Yarkadaş, “RTÜK’ün AKP’li üyeleri, Can Erzincan TV’yi Nazlı Ilıcak’ın polisleri eleştiren bir konuşmasını gerekçe göstererek kapatmak istiyorlar’’ dedi.

İMC TV’nin kapatılmasının ardından Hit Bord adlı platforma taşındığını belirten Yarkadaş, “Edindiğim bilgiye göre, RTÜK’ün AKP’li üyeleri, İMC TV’nin buradaki yayınlarını sonlandırmak için de harekete geçmiş. Hit Bird adlı yayın platformuna başvurarak, İMC TV’nin yayınlarının sonlandırılmasını isteyecekler’’ ifadesini kullandı.