Ataklı, seçimlerde AK Parti'nin hile yapması ihtimaline karşı CHP tarafından 2.5 milyon TL'ye kurulan sistemin, sonuçların açıklanmasından 11 dakika sonra çöktüğünü iddia etti.

Gazeteci Can Ataklı'nın bugün köşesine taşıdığı iddia CHP içinde çok ses getirecek.

İşte o yazı....

"Seçimde bir "hile ihtimaline" karşı CHP seçimleri izlemek üzere bir bilgisayar sistemi kurduğunu açıkladı. Başına "bilgisayar dâhisi" olarak anılan Emrehan Halıcı getirilmişti. Emrehan Halıcı birkaç basın toplantısı yaparak çok iyi bir sistem kurduklarını, sonuçların sandık sandık anında izleneceğini ve değerlendirileceğini, hile ihtimaline karşı da her türlü önlemin alındığını açıkladı.

SEÇİM YAPILDI AMA...

Sonuçta seçimler yapıldı. İlk sonuçlar gelmeye başladığında AKP'nin şaşırtıcı biçimde önde gittiği hatta yüzde 50'yi bile geçtiği görülüyordu. Buna inanamayan CHP'liler partilerini arıyor ve "Bu sonuçlar doğru mu?" diye soruyordu. CHP Genel Merkezi de "şaşkın" durumdaydı. Sadece Süheyl Batum imzası ile atılan bir mesajda "Televizyonlarda yayınlanan sonuçlarla partimize gelen sonuçlar farklıdır, kimse sandığının başından ayrılmasın" deniliyordu. Mesaj CHP'nin sandık görevlilerine gitmişti.

VE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

CHP seçim gecesi başka bir açıklama yapmadı. Birkaç gün sonra "hile iddialarına" karşı CHP'nin bilgisayar sistemi sorumluları "Ufak tefek hatalar var, ama bunlar sonucu değiştirmiyor" açıklaması yapıldı. Aradan hayli zaman geçti. CHP'nin bilgisayar programında çalışan genç bir dostum aradı ve "Can Abi"dedi "Zamanında çok utandığım için söyleyemedim, şimdi söylemek istiyorum" dedi. "Biliyor musun" dedi "Seçim gecesi büyük iddialarla kurulan bilgisayar sistemi tam 11'inci dakikada çöktü." Şaşırarak "Anlamadım, yani ne oldu?" diye sordum. Genç dostum "Olan şu" dedi ve ekledi "O program hiç çalışmadı, ne sonuçlar girilebildi, ne bir analiz yapılabildi." Demek o geceki "İzliyoruz; bazı farklar var, bakacağız" türünden açıklamalar aslında doğru değilmiş. Ya da "sistemin çökmesi nedeniyle" hiçbir şey söylenememiş.

2.5 MİLYON ÇÖPE GİTTİ

Peki CHP bu bilgisayar programı için ne masraf yaptı? Doğru mu bilemiyorum, çünkü bu konuda sorularıma cevap veren yok ama, öğrendiğime göre bilgisayar programının maliyeti 2.5 milyon lirayı bulmuş.

Emrehan Halıcı CHP adına bu programı kurmuş ve bedelinin de 2.5 milyon olduğunu söylemiş. CHP yönetimi de bu parayı hazine yardımından ödemiş.

Sonuç, görüldüğü kadarıyla koca bir hiç.
CHP'nin bilgisayar sisteminin sadece 11 dakika içinde çökmesi seçim sonuçlarını değiştirir mi?

Tabii ki değiştirmez. Ama bir partinin seçim gecesi bile ne kadar beceriksiz olduğunu kanıtlar. (İNTERNETHABER)