Yeni Akit ve Türkiye gazetesi, Charlie Hebdo saldırganlarına 'sahip çıktı'; Vahdet yazarı ise Penguen'i hedef gösterdi.

VAHDET YAZARI PENGUEN'İ HEDEF GÖSTERDİ

Vahdet gazetesi yazarı İbrahim Yörük, Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’yu hedef alan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Penguen dergisini hedef gösterdi.

Yörük Twitter’da #CharlieHebdo etiketini kullanarak dergide yer alan ve çizerinin ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçlamasıyla yargılandığı davaya konu olan karikatürle birlikte Penguen’e hitaben “Bak milletin inançlarına hakaret edilerek izah yapılmaz. Gör bunları” yazdı.

Gelen tepkilerin ardından Twitter hesabını korumaya alan Yörük, Penguen dergisini hedef gösterdiğine yönelik iddialara, “Hedef göstermiyorum. Hatalarını görmelerini ve ders almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

YENİ AKİT: 'MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTAN SERGİYE SALDIRI'

Yeni Akit ise internet sitesinde haberi "Müslümanları kışkırtan dergiye saldırı" başlığıyla verdi. Gazete, haberinde "Dergi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) karikatürünü yayınlayarak Müslümanları kışkırtıcı tutum sergilemesi ile biliniyor" diyerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı.

TÜRKİYE GAZETESİ: 'PEYGAMBER EFENDİMİZE HAKERET EDEN DERGİYE...'


Hükümet yanlısı yayın organı Türkiye gazetesi ise sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden saldırıyı "Peygamber Efendimiz'e hakaret eden dergiye saldırı" şeklinde verdi. Sosyal medya kullanıcıları üzerinden gelen yoğun tepkiler üzerine ise gazete attığı tweeti kaldırdı.

Kaynak: T24, BirGün