Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Charlie Hebdo'nun kapağını yayınlayan 4 siteye erişim engeli geldi. Kararda, Muhammed Peygamber'in karikatürünün bulunduğu ilgili sayfalara getirilen erişim engelinin; birgun.net, t24.com, thelira.com ve internethaber sitelerine uygulandığı bildirildi.

Medyatava'dan Canan Kaya'ya konuşan İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, karikatürü yayınlamadıklarını ve kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti.

İşte, Hadi Özışık'ın açıklamaları şöyle:

"Böyle bir şeyin olabileceği ihtimalini düşündüğüm için tümden tedbirimi aldım. Fakat bu gelen erişim engellemsi bize ya Charlie Hebdo'dan geldi ya da başka bir nedenden geldi. Çünkü biz karikatürü yayınlamadık. Dün editörlerimiz böyle bir hata yapmışlardı. Ancak çok kısa bir süre yayında kaldı. Derhal siteden çıkarmalarını söylemiştim. Çünkü benim inancıma göre Peygamber efendimizin resmedilmesi bu güne kadar olmamış. Yayın politikası olarak değil, kendi görüşümden dolayı yayınlamalarını istemedim. Zaten o insanlar resmettikleri için bu kadar tepki aldı ve bu kıyamet koptu. Dolayısıyla editör arkadaşalarıma yayınlanmaması gerektiğini söylediğimde o fotoğrafı kullanmadılar. Buna rağmen bize erişim engeli gelmiş. En çok buna şaşırdım açıkçası."

Türkiye ve Dünya’daki Güncel Gelişmeleri, Son Dakika Haberlerini, Bağımsız, Özgür, Alternatif Medyadan Takip Edin: Demokrat Haber