Daha önce Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan ve kanlı bir baskına uğrayan Charlie Hebdo dergisi, deniz kıyısına vurmuş cansız bedeniyle mültecilerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi’yi çizdi. Derginin bakış açısı, şimdi de "hakaret mi Avrupa’yla alay mı?" tartışması yarattı.

Karikatürlerden birinde, Aylan Kurdi’nin fotoğrafı, yanı başında bir McDonald’s reklamıyla resmediliyor. Karikatürde “Amacına çok yakınlaşmıştı” yazılırken, McDonald’s reklamında da “Bir fiyatına iki çocuk menüsü” yazıyor.



Bir diğer karikatürde ise İsa’ya benzeyen bir figürün üzerinde “Avrupa’nın Hıristiyan olduğunun kanıtı. Hıristiyanlar suyun üzerinde yürüyebilir, Müslüman çocuklar batar” yazılı.



Sosyal medyada karikatürler bir kesim tarafından tepki çekerken, uluslararası Siyah Avukatlar Topluluğu, Charlie Hebdo’nun söz konusu karikatürlerini uluslararası mahkemelere taşımaya hazırlandığını açıkladı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise karikatürlerde Aylan'ın aşağılanmadığını, Avrupa'nın tutumunun eleştirildiğini ifade etti.

Charlie Hebdo'nun Aylan'la ilgili karikatürlerinin yer aldığı sayısının kapağında ise "Göçmenler hoş geldiniz" yazısıyla yayımlanan karikatürde, Avrupa'nın mültecilere bakışına tepki gösterildi.