Hürriyet'in haberine göre,bir gece kulübünde kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan Rus vatandaşı P.A. adlı kadına Taksim Karakolu’nda bir komiser yardımcısının iki kez tecavüz ettiği haberlerini Medya Fm’deki “Sabah Panayırı” adlı programında eleştirdiği için RTÜK tarafından programı durdurulan ve 1102 TL para cezasına çarptırılan Adem Metan cezayı kendi cebinden ödeyip işinden ayrıldı.

Üç yıldır çalıştığı radyodan ayrılmasındaki en önemli etkenin RTÜK’ün verdiği ceza olduğunu belirten Adem Metan, “Bir polis karakolunda bütün bunlar oluyor ve arkadaşlar görevlerine devam ediyorlar ama maalesef bizim gibi toplumu bilgilendirmek isteyen ve bu amaç uğrunda çaba gösteren insanlar cezalandırılıyor” dedi. 
 
GÜÇLÜLER KAZANIYOR
Her zaman millete faydalı olmaya çalıştığını belirten Adem Metan, “Şunu görüyorum, birileri sizden güçlü olduğu zaman bir şekilde bir şeyler olmuyor ve onlar kazanıyor. Adem Metan gider başka Adem Metan’lar gelir ama doğruları söyleyen Adem Metan’lar gelir mi bilmiyorum. Bu olay beni çok üzdü ve yıprattı. RTÜK tarafından programı durdurulmuş bir programcıdan bahsediyoruz şu an. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var ve yürüttüğüm birçok sosyal proje var. Böyle bir olayla etiketlenmek istemiyorum” dedi.

ÖDÜLLÜ RADYOCU 
6 yıldır radyo programcılığı yapan Adem Metan’ın hayatı tam bir başarı öyküsü. 1987’de Ordu Korgan’da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lisede okurken maddi olarak ailesine destek olmak için okulunu bıraktı. İstanbul’da tekstil atölyeleri ve oto tamirhanelerinde çalıştı. Daha sonra radyoculuğa başladı. Türk Halk Müziği içerikli Medya Fm’de üç yıldır program yapan Adem Metan, dinleyicileri için Türkiye’nin dört bir yanına geziler düzenledi ve “Yılın En Başarılı Proje” ödülünü aldı. Kızılay’la ortaklaşa “Kan ver Can ver” projesi yaptı ve yoğun kan bağışı yapılmasını sağladı. Adem Metan, 91.8’de yayın yapan ‘İstanbul’un Sesi’ radyosuyla anlaştı. 

'BU CEZAYI VEREN MANTIĞI MERAK EDİYORUM'
Medya FM ve Medya TV Genel Yayın Yönetmeni Gazi Karadağ kararın çok haksız olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Bu günlerde nereye kime itiraz edeceksiniz. Orada, kadınları küçümseyen bir söylem de yoktu. Tam tersi kadınlara yönelik şiddeti, cinselliği ön plana alarak kadınları küçümseyen bir tavır zaten karakolda yapılmış. Burada espriyle karışık biraz da argo bir kelimeyle polise tepki gösteriyor programcı arkadaşımız ama RTÜK’te bunu değerlendiren mantığı merak ediyorum.   

Espri konusu olması, onları rahatsız etmiş olabilir ama program zaten şov içerikli. Yönetim Ku rulu bugün toplanıp itiraz edecek ama böyle bir söyleme ceza veren RTÜK’ten ne çıkar bilmiyorum. Bizim radyo programın dışında birçok televizyon ve radyoda bu haber farklı şekillerde eleştirildi ama sadece bizim kurumumuza ceza verilmiş. Onu da anlamak mümkün değil. Kadına şiddeti RTÜK böyle değerlendiriyorsa, ulusal kanallardaki birçok dizi ve programı yayından kaldırıp ceza yağdırması gerekir. Programı yapan Adem Metan, bizden iki gün önce ayrıldı. Yine bizim arkadaşımız dostumuz. Bu olay tetikledi, teklifler gelince o da bunları değerlendirdi ve yollarımız dostça ayırdık.” 

RADYODA NE DEDİ
RTÜK, Medya FM’de 29 Mayıs 2012 günü yayınlanan ‘’Sabah Panayırı’’ adlı programda “Karakolda iki kere tecavüz diye bir haber var. Hayır birinciyi yaptın, ikinciyi niye yapıyorsun terbiyesiz adam. Komiser karakolda tecavüz etmiş, sonra kadın ses çıkarmayınca ikinci tecavüzde yakalanmış. Demek ki sabaha kadar ses çıkarmasa, adam sabaha kadar devam edecek. Aynı şeyi bende dene gör bakalım ne oluyor ?” diye eleştiren programcı Adem Metan’a “Cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadının istismarı” olarak değerlendirerek Medya FM adlı radyo kanalına 1102 lira para cezası verdi. ‘’Sabah Panayırı’’ adlı programın yayını da, bir gün süreyle durduruldu. (haber3)