İtalya'da geçen ay internetten yayına başlayan Funer TV'de (Cenaze TV) dünyanın çeşitli yerlerindeki cenaze törenleri ile cenaze sektöründeki gelişmeler izlenebiliyor. Şimdilik İtalyanca yayın yapan Cenaze TV, kısa süre içinde televizyon kanalı kurmayı ve İngilizce de yayın yapmayı hedefliyor.

Dünyada sektör haline gelen cenaze hizmetlerinin artmasıyla yeni girişimler de yapılmaya başlandı. Bunlardan birisi de geçen ay internette yayına başlayan "Cenaze TV".

İtalya Cenaze Hizmetleri Federasyonu tarafından üyelerine ulaşmak amacıyla kurulan Cenaze TV, daha sonra hedef kitlesini genişleterek cenaze sahiplerine de hitap edecek şekilde projelendirildi ve geçen ay "www.funertv.it" internet adresinden yayın hayatına başladı. Şimdilik İtalyanca yayın yapan Cenaze TV, kısa süre içinde televizyon kanalı kurmayı ve İngilizce de yayın yapmayı hedefliyor.

Cenaze TV, İtalyan cenaze hizmetleri firması yöneticisi Massimo Leoni tarafından ortaya atılan fikir üzerine kuruldu.

TÜRKİYE'DE DE YAYIN YAPILACAK
Cenaze Hizmetleri Derneği Başkanı, Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Türkiye temsilcisi ve Uluslararası Cenaze Hizmetleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arslanoğlu, yaptığı açıklamada, Cenaze TV'nin alanında dünyada bir ilk olduğunu belirtti.

Cenaze TV'nin iki temel amacı olduğunu anlatan Arslanoğlu, "Cenaze alanında eğitim programları, yeni yönetmelik ve kurallar, bölgesel, ulusal ve uluslararası programlar hazırlanarak izleyiciye ulaştırılması planlandı. Yapılan yayın, cenaze şirketleri ya da cenaze hizmetleri ile ilgili ürün satmak isteyenlerin alıcıya ulaşabilmeleri için bir araç olacak" dedi.

Cenaze TV'nin cenaze hizmetleri alanında üretim yapan, pazarlayan ve yan sektörler için bir fırsat olduğuna değinen Arslanoğlu, özellikle konferanslar ve toplantıların canlı yayınlanmasını planladıklarını söyledi.

Cenaze TV'nin daha yeni olmasına rağmen Avrupa'da adını duyurduğunu vurgulayan Arslanoğlu, şimdilik internet üzerinden yayın yapan Cenaze TV'nin yakın bir zamanda televizyondan da yayına başlamasının planlandığını, böylece dünya çapında izlenen bir kanal olacağını kaydetti.

Dünyanın her yerindeki cenaze merasimlerinin Cenaze TV üzerinden izlenebileceğini anlatan Arslanoğlu, "Cenaze yakınları, cenaze merasiminin görüntülerini kanala göndererek yayın yaptırabiliyorlar. İnternetten yapılan yayın ile tüm dünya cenaze törenlerini izleyebiliyor" diye konuştu.

Arslanoğlu, kanal yöneticilerinin Türkiye'deki cenaze hizmetlerinin nasıl yapıldığı, yönetmeliklerin neler olduğu, Türk cenaze kültürünün nasıl olduğu ile ilgili program hazırlamak istediklerini ve kendileri ile irtibat kurduklarını kaydetti.