Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, "Devam eden operasyonu, Hizmet hareketini adres göstererek hedef saptırma gayretleri var. Bu operasyon devlet operasyonudur" dedi.

Bakanların oğulları, işadamları ve bürokratların gözaltında olduğu, bazı bakanlar hakkında da fezleke hazırlanacağı belirtilen yolsuzluk operasyonuyla ilgili Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce twitter hesabından açıklama yaptı.

Soruşturmanın, eski Ergenekon savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ile ona bağlı olarak görev yapan savcı Celal Kara tarafından yürütülüyor olması cemaat iddialarına delil olarak sunuluyordu. Cemaate yakın olduğu söylenen eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz bu davadan alınarak başka göreve atanmıştı. Bu atama hükümetin yargıda cemaate yakın eisimleri etkisizleştirmesi olarak yorumlanmıştı.

Operasyonla ilgili kimi çevrelerin 'hizmet Hareketi'ni adres gösterdiğini belirten Gülerce şöyle yazdı:

"Devam eden operasyonu, Hizmet hareketini adres göstererek hedef saptırma gayretleri var.. Yargı ve emniyette tasfiye edildikleri bangır bangır söylenen insanlar, Cumhuriyet tarihinin en derin operasyonuna nasıl imza atıyor? Bu operasyon, devlet operasyonudur. Hangi devlet diye sormak yerine Gezi olaylarından beri olan bitene bakılsın ..."