Ankara’da yapılması planlanan Camii ve Cemevi projesine karşı olan Türkiye’nin önde gelen müzik şirketleri aldıkları ortak kararla İzzettin Doğan’ın sahibi olduğu Cem Tv ve Cem Radyo‘ya boykot kararı aldılar. Bu karar Alevilere yönelik yayın yapan Cem TV ve Cem Radyo’yu semahsız, deyişsiz bırakabilir.

Alevi iş adamlarına ait olan Kalan Müzik, Seyhan Müzik, Anadolu Müzik, Şah Plak, Arda Müzik, Güvercin Müzik ve Akkiraz Müzik şirketleri kendilerine ait olan albümlerin ve kliplerin Cem TV ve Cem Radyo‘da yayınlanmasını yasakladılar.

Müzik şirketleri tarafından Cem TV ve Cem Radyo’ya gönderilen resmi yazı şöyle:

”Aşağıda isimleri yazılı müzik şirketleri olarak ürettiğim ve kapağı üzerinde logolarımızın olduğu albümlerin ve kliplerin “Cem Radyo - Cem TV” kanalarında yayınlanmasına bugünden itibariyle izin vermediğimizi tarafınıza iletir, yayınlarda kullanılması halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildiririz “

Alevilere ait olan müzik şirketleri Halk ve Özgün müzik alanında Türkiye’nin en önemli müzik şirketleri arasında. Halk, etnik ve özgün müziğin önde gelen sanatçıların albümleri  bu müzik şirketlerinin etiketleriyle çıkarılıyor.

Müzik şirketlerinin yayın yasağı İzzettin Doğan’a vurulan büyük bir darbe. Zira Doğan’ın sahibi olduğu radyo ve tv kanalı bu şirketlerden çıkan albüm ve klipler büyük ilgi görüyordu. Özelikle Alevi müziklerine geniş yer veren  Cem Radyo ve Cem TV bundan böyle bu şirklere ait albüm ve klipleri yayınlayamayacak. Bu da izleyici ve dinleyici kaybı demek.

BOYKOTA ALEVİ SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

Alevi sanatçılar da İzzettin Doğan’a tepki göstererek Cem Vakfı’nın gece ve organizasyonlarında yer almayacaklarını açıkladılar.

İzzettin Doğan’ın Fetullah Gülen ile “cami-cemevi” projesinde yer almasına tepki gösteren Tolga Sağ ve Gani Pekşen, Cem Vakfı Ankara Şubesi’nin Ankara’da yapacağı konser etkinliğinde yer almayacaklarını açıklamışlardı.

CEM TV’DEN DE İSTİFALAR

Cem Vakfı’nın, Fethullah Gülen’in talimatı ile Tuzluçayır’da hayata geçirmeye çalıştığı Cami-Cemevi Projesi’ne kendi içinden de tepkiler büyüyor. Temel atma törenin ve 12 saatten fazla süren protestoların gerçekleştiği 8 Eylül günü vakfın Ankara Gençlik Teşkilatı yönetimi ve Cem Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Yılmaz’ın ardından Cem Tv’den de bir istifa haberi geldi.

Kanalda “Hayatın 3. Sayfası”, “Müziğin Dili Yok”, “Hayatın Tadı Tuzu” ve “Hassas Dengeler” programlarının yapımcılığını üstlenen, sunucu Tijen Bolulu istifa ettiğini duyurdu.