Medya Mahallesi'nin bugünkü konuğu Milliyet yazarı Can Dündar'dı.

Ayşenur Arslan ile birlikte gündemin en önemli haberini değerlendirdi Can Dündar. Medyanın hanesine bir başarısızlık olarak kaydedilecek olan Şırnak Uludere'deki olay Dündar tarafından sert sözlerle eleştirildi.

Şırnak Uludere köyü yakınlarında sınırdan mazot kaçırdığı ileri sürülen bir grubun Türk Hava Kuvvetleri jetleri tarafından bombalanması ve 35 kişinin ölümü ile ilgili gelişmeler bugün sabah erken saatlerden itibaren özellikle sosyal medyada kendine geniş bir yer buldu.

Can Dündar da, medyanın, gazetelerin, haber kanallarının bu olayı haber olarak vermemeleri üzerine sert sözler sarfetti:

İÇİŞLERİ BAKANI ŞİİRLE ŞAİRLE DEĞİL KENDİ İŞİYLE UĞRAŞSIN

"Gece saat 11'de olduğunu öğreniyoruz. Şu an saat 12. 12 saatten fazla olmuş. 3 kişiden bahsediliyor. 30 kişi öldüyse, ülkenin İçişleri Bakanının şu ana kadar açıklama yapmış olması gerekiyor. Bu olay tevatür şeklinde yayılıyor. İnternet sitelerinde var. Şırnak Valisi açıklama yapmış. Yabancı ajanslar geçiyor. Katırlarla mazot taşıyan köylülerin bombalandığı söyleniyor. Oranın bir kaçakçılık bölgesi olduğu biliniyor. Termal kameralar döşendi sınıra. Kim terörist kim kaçakçı bunu ayırdetmek zor olabilir. Bir istihbarat sorunu olduğu anlaşılıyor. Ölenlerin çoğu genç. Cenazeleri Malatya'ya taşındı deniliyor. Şimdi bütün bunlar bilinirken, bir resmi bakanlık açıklaması olmaması ve Bakan'ın biraz şiirle, şairle uğraşması yerine kendi ilgi alanına giren konularda bir açıklama yapması daha iyi olur diye düşünüyorum.

12 SAATTİR HABER YAPMAYAN MEDYAMIZ BENİ KORKUTUYOR

İşin bu tarafında çuvaldızı biraz da kendimize batıralım. Medya mahallesindeyiz madem. Şu ana kadar 12 saattir televizyonlarda olayın haber olmaması da beni korkutuyor. Tamam resmi açıklama beklenebilir ama, internette bu kadar şey yazılırken, Vali'nin resmi açıklaması varken, ölenlerin fotoğrafları görüntüleri varken, olayın olduğunu nereye kadar gizleyebiliriz ki.

BAŞBAKAN'IN SON DAKİKA UYARISI HAKLI OLABİLİR AMA...

Son dakikalar konusunda uyardı Başbakan medyayı, hak da veriyorum. Ülkenin böyle bir ajitasyona ihtiyacı yok. Ama bu kadar ortada bir gerçeğin de haber olmaması biraz ürkütüyor insanı. Ne kadar gizleyebiliriz ki gerçekleri...

İÇERİDE GAZETECİ YOK! DIŞARIDA DA MI YOK

Bir de şöyle bir şey var: medyanın resmi açıklama beklemek gibi bir sorumluluğu, yükümlülüğü yok. Adalet Bakanı 'içeride gazeteci yok' diyor da dışarıda da mı yok gazeteci? Var, haber yapıyorlar ama biz duymuyoruz. (Gazeteciler.com)

Aşağıdan izleyebilirsiniz: