CHP’nin 17-18 Temmuz’da yapacağı kurultay öncesi parti kulisleri hareketlendi. Vatan Gazetesi'nden Kıvanç El'in haberine göre, CHP yönetimi, aralarında Can Dündar, Uğur Dündar ve Sami Selçuk'un da olduğu isimleri Parti Meclisi'ne taşımak istiyordu.

 

Vatan Gazetesi'nde yayımlanan haber sonrası, tüm gözler PM için adı geçen kişilere döndü. Milliyet Gazetesi Yazarı Can Dündar, "PM üyesi olmama yönelik bir teklif getirileceğini ben de gazetede okudum" dedi.

 

Milliyet Gazetesi Yazarı Can Dündar, "Her kongre öncesi bazı kişilere yönelik haberler çıkar ve şu kişiye PM üyeliği teklif edilecek, şu kişiye MYK üyeliği teklif edilecek diye yazardı. Ben o haberleri gördüğümde (Galiba davet bekliyor, ismini kulislerde dolaştırtıyor) derdim. Aynısı şimdi benim başıma geldi. Gazetede kendi ismimi görünce çok şaşırdım" ifadesini kullandı.

 

Gerçek Gündem’e konuşan Can Dündar, ''PM üyeliği teklif edilecek" iddiası üzerine şunu söyledi:

 

"Ben de bu bilgiyi gazetede okudum. Bana resmen iletilmiş bir davet yok. Olmayan bir şey üzerine spekülasyon yapmayı da doğru bulmuyorum. Ben şu anda kendi mesleğimi yapmaya ve mesleğimi savunmaya gayret ediyorum."

 

Gerçek Gündem’e konuşan Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar da, "Siyaset yapmak aklımın ucundan dahi geçmiyor. Ben gazeteciyim, siyaset yapmayı hiç düşünmedim. Bundan sonra da düşünmüyorum" dedi.

 

Anlaşılan söz konusu iddia bir toplantıdaki fikir önerilerinden ileri bir anlam taşımıyor.