Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Başkanı Frank Überall, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın can güvenliği nedeniyle yurtdışında olduğunu söyledi.

Can Dündar, konuyla ilgili “Son bir yıldır, bir yandan gazetedeki görevimi yapmaya çalışırken bir yandan da suçlamalar, tehditler, davalar, hapislikler, mahkûmiyetler, kurşunlanmalar, ifadeler, savunmalar, hakaret bültenleri ile uğraştım” diyerek bir süreliğine görevini bıraktığını açıklamıştı.

Dayanışma amacıyla Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Başkanı Frank Überall gözlemleriyle ilgili Die Tageszeitung'a açıklamalarda bulundu. 

Überall, ziyareti sırasında Cumhuriyet'in geçici olarak genel yayın yönetmenliği görevini sürdüren Aydın Engin ile görüştüğünü belirtti.

Überall, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada gazeteci Aydın Engin'in kendisine 'Can Dündar'ın can güvenliği nedeniyle yurtdışında bulunduğunu, İstanbul emniyet müdürünün ellerindeki bilgilere dayalı uyarısı ve iki aylığına yurtdışına çıkması yönündeki tavsiyesi üzerine Dündar'ın yurtdışına gittiğini' söyledi.

Ancak, konu bu şekilde haber olunca Can Dündar twitter hesabından "Haber yanlış. Emniyet, koruma önlemlerini alıyor. Devlet,"Seni koruyamayız,dışarı çık"der mi? Dese de buna uyulur mu?" diyerek haberi yalanladı.
 

Haber yanlış.
Emniyet,koruma önlemlerini alıyor.
Devlet,"Seni koruyamayız,dışarı çık"der mi?
Dese de buna uyulur mu? https://t.co/xjNOF1s0qv

— Can Dündar (@candundaradasi) 12 Temmuz 2016