Geçen hafta canlı yayında Artı Bir ekranlarına veda edip istifa mesajı veren Can Dündar kanal yönetimiyle varılan son anlaşmayı Twitter'dan açıkladı.

Artı Bir TV'de hazırladığı Canlı Gaste'nin kapanışında "bizden bu kadar" diyerek veda eden Can Dündar kanal yönetimiyle anlaşmaya vardı.

CANLI GASTE ARTI BİR'DE YOLA DEVAM EDECEK

Dündar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kanaldaki mali sorunlar nedeniyle ayrılma kararı aldıklarını ancak hem seyirciden gelen destek hem de kanal patronajından gelen yeni teklif ile yola devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: PATRON KANALI ÇALIŞANLARA DEVREDİYOR!

Geçtiğimiz hafta Artı Bir'de Canlı Gaste'yi kapatırken seyirciye veda eden ve istifa sinyali veren Can Dündar kanal yönetiminden gelen çözüm teklifini Twitter'dan paylaştı. Dündar, Artı Bir'in patronu Altan Ertürk'ten gelen teklifle Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını ve çalışanların patron olduğu bir modeli hayata geçireceklerini söyledi. Can Dündar, Ertürk'ün kanalı çalışanlara devredeceğini açıklarken "3 aydır, özgür yayın yapmamızı sağlayan Altan Ertürk, kanalı çalışanlara devrediyor. Artı1, "çalışanların sahip olup yönettiği kanal" oluyor" dedi. (Gazeteciler.com)

İşte Dündar'ın açıklamaları:

Geçen Cuma'nın Canlı Gaste'si tahliyeleri, "Sıfırladılar" manşetiyle verdi.

Bu kanalı, gasteyi, ekibi, en çok bu cesareti nedeniyle seviyordum

Ancak engellenmeden çalıştığımız Artı1TV,mali olarak tıkanmıştı. Kurumsal çözüm bulunamayınca, yönetici ekip, üzülerek ayrılma kararı aldık.

Meğer sevenimiz, izleyenimiz, destek olmak isteyenimiz çokmuş. Hepsi aradı, yardıma koştu ve bugün "Türkiye'de bir ilk"i denemeye karar verdik.

3 aydır, özgür yayın yapmamızı sağlayan Altan Ertürk, kanalı çalışanlara devrediyor. Artı1, "çalışanların sahip olup yönettiği kanal" oluyor.

Bu zorlu dönemde, halkın haber alma hakkını savunmak üzere, kaldığımız yerden devam ediyor, herkesin desteğini bekliyoruz.