Abdülkadir Selvi, MİT krizini yorumladığı yazısında başkentten ilginç kulisler geçti: Hükümet yakalama emrini savaş ilanı olarak yorumladı!

 

Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, MİT krizini yorumladığı yazısında başkentten ve hükümetten edindiği çarpıcı bazı notları paylaştı.

 

Selvi, savcıların dün çıkarttığı yakalama kararının Ankara'ya atom bombası gibi düştüğünü ve hükümet tarafından "savaş ilanı" olarak yorumlandığını söyledi. "Bu ülkeyi seçilmişler mi yönetecek yoksa savcılar mı" denildiğine şahit olduğunu yazan Selvi, 'hükümetin daha önce bu kadar öfkelendiğine hiç tanıklık etmedim' dedi.

 

İşte Selvi'nin "Savaş İlanı" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

 

"Kıran kırana bir mücadele veriliyor.

Önce başa dönelim.

MİT yöneticilerinin ifade çağrılması Ankara'ya bomba gibi düşmüştü. Bunun iki sebebi vardı. Başbakan'ın çok güvenip MİT Müsteşarlığı'na getirdiği bir ismin, daha önce örneği görülmemiş bir şekilde gece yarısı ifadeye çağırılması. İkinci sebebi ise, demokratik açılımın sivil iradenin projesi olduğu biline biline, bu süreçte rol alan Emre Taner ve Afet Güneş'e karşı harekete geçilmesiydi. Bu doğrudan Başbakana yönelik bir tavır olarak algılandı. "Bunlar Başbakan'ı da tutuklatır" şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

Ama Başbakan'ın sürece müdahale etmesine, Cumhurbaşkanı Gül'ün ağırlığını koymasına ve Devlet Başkanı olarak teamülleri zorlayarak Hakan Fidan'la ilgili açıklama yapmasına rağmen savcılığın yakalama kararı vermesi, gündeme atom bombası gibi düştü.

YAŞ krizlerini, HSYK'daki kavgaları hatta Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifa sürecini izlemiş birisi olarak, siyasi iradenin bu denli öfkeli olduğu bir ana tanıklık etmedim.

Bu karar bir meydan okuma olarak görüldü.

Bu düpedüz bir savaş ilanı olarak yorumlandı.

"Bu ülkeyi seçilmişler mi yönetecek yoksa savcılar mı" denildiğine şahit oldum.

İsrail'e "One Munite" çekmiş, Ergenekon'a, askere, muhtıralara boğun eğmemiş bir iktidar olarak, özel yetkili Cumhuriyet Savcılığına mı boyun eğeceğiz denildiğine tanık oldum.

Buna eklenecek başka bir cümle var mı?"