Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmalarına karşı çıkması ve gerekirse yasal düzenleme de yapılarak denetim yapılacağı açıklaması, bugüne kadar kendisine en kararlı desteği veren yazarlardan Mehmet Barlas'ın da eleştirisini aldı . 

"ÇOK TEHLİKELİ"

Barlas, Başbakan'ın tavrı için "Muhafazakarlık arkasına devlet gücünü alınca çok tehlikeli oluyor" değerlendirmesini yaptı.

BAŞBAKAN'A EN YAKIN YAZARLARIN ARASINDA

Başbakan'a en yakın yazarlar arasında yer alan ve Şubat 2007'deki Yabancı Sermaye Derneği (YASED) toplantısında sohbet ettiği Erdoğan'ın yanağını okşarken çekilen fotoğrafı tartışmalara neden olan Barlas, Erdoğan'ı eleştirdi.



"BU KADAR ZIRVAYA BEN BİLE BAHANE BULAMAM"

Sabah Gazetesi Başyazarı Barlas, dün akşam NTV'de yapılan "öğrenci evlerine denetim" tartışmasına katıldı. Canlı yayında konuya ilişkin bir fıkra anlatan Barlas sözünü, "Bu kadar zırvaya ben bile bahane bulamam!" ifadesiyle bitirdi.

TWITTER'DA DA TARTIŞILDI

Mehmet Barlas'ın açıklamaları Twitter'da da yankı buldu .

İşte o tweet'lerden bazıları :

Kemal ‏@kemalsnmz3
Koşun koşun NTV de Mehmet barlas kızlı erkekli ogrenci evleri konusunda basbakani eleştirdi.Mızrak çuvala sıgmadı

Simon Light ‏@SimonLite
ntv'de konuşan bahçeşehir'den nilüfer karlı "başb.'nın görüşlerine de saygım var" diyor, mehmet barlas bile ondan sert yaklaşıyor.

kerembozoglu ‏@TCkerembozoglu
ntv mehmet barlas, kiz erkek ogrencileri basicaz demesine karsin HALA HIC BIR SEY YOK. TAYYIP BIZI ILERI TASIYOR DIYOR.

Cetin Balanuye ‏@balanuye
Mehmet Barlas Basbakan'in son ifadeleri ile ilgili az once bir fikra anlatti; son tumcesi şuydu: Bu kadar zirvaya ben bile bahane bulamam! (Haberler.com)