DİHA (Dicle Haber Ajansı) Antep muhabiri Nazım Daştan, dün görülen duruşmada mahkemenin tahliye kararı vermesinin ardından Antep H Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Daştan, cezaevi önünde bekleyen kalabalık bir grup tarafından büyük bir coşku ile karşıladı. 

Burada konuşan Daştan, başta DİHA muhabirlerinin de olduğu onlarca gazetecinin tutuklandığını belirten Daştan, "Tutuklanan muhabirlerden birisi de benim. Hazırlanan iddianameye bakıldığında gülünç suçlamalar ile skandal maddeler var. Tüm dünya halkları tarafından vahşi terör örgütü olarak kabul edilen DAİŞ çetelerinin haberini yapmak iddianamede karşıma çıkabildi. Yine aynı şekilde Taybet ana haberini yapmam ve bunun için suçlanmam başlı başına bir skandal zaten. Bunlar duyurmak utanç verici şeyler değil, onur duyulacak, takdir edilecek bir davranıştır" diye konuştu.

'SONUÇ ALINMAYACAKTIR'

"90'lı yıllarda nasıl sonuç alınmadı ise şimdi de sonuç alınamayacaktır" diyen Daştan, "Biz Apê Musa'nın generalleriyiz. Daha önce defalarca dile getirmiştik. Önceden nasıl sonuç alınmadığı gibi şu an da sonuç alamayacaklardır. Bunun bilinmesi gerekiyor. Biz bugün takip ettiğimiz çizgiyi, geleneği daha fazla sahiplenerek, alanlarda, haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Kalemimizi daha fazla halka adayacağız, kadrajlarımıza daha fazla halkın mücadelesini alacağımızı belirtiyorum" dedi. 

11 TUTUKLU DİHA MUHABİRİ

Nedim Oruç, 12 tutuklu DİHA muhabirinden biriydi. Daştan'ın serbet bırakılmasıyla hapishanelerde tutuklu bulanan DİHA muhabiri sayısı 11'e düştü.

Tutuklu bulunan DİHA muhabirlerinin isimleri şöyle: Nuri Akman, Feyyaz İmrak, Mazlum Dolan, Ziya Ataman, Meltem Oktay, Muhammed Doğru, Bilal Güldem, Mehmet Hakkı Yılmaz, Abdulkadir Turay, Nedim Türfent, Şermin Soydan.

Bugün Nusaybin'de gözaltına alınıp tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Meltem Oktay ile tutuksuz yargılanan Uğur Akgül'ün duruşması görülecek.