Doğacılar, BBC'yi "History of the World" (Dünya Tarihi) adlı belgeselde oynayan aktörleri giyinik gösterdiği için "tarihi çarpıtmakla" suçladı.

İngiliz doğacılar, belgeselde işlenen tarih dilimlerinin birçoğunda Afrika, Eski Mısır, Avustralya ve dünyanın diğer bölge halklarının çıplak olması gerektiğini söylediler.

DÖNEM İNSANLARINA SANSÜR

İngiliz Doğacılık örgütü, BBC'nin bu dönem insanlarına hayvan derisinden yapılmış uydurma kıyafetler giydirerek sansür uyguladığını iddia ettiler.

BBC'nin izleyicilerin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak "zorunlu" bir şekilde gerçeklerden taviz verildiğini kabul etmesi üzerine, grup şimdi parlementoya şikayette bulundu.

BBC TİCARİ NEDENLERLE GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR

Grup, BBC'nin bu gerekçesini, "bir zamanlar gazetecilikte dürüstlüğün kalesi olan BBC, saygınlığını ticari nedenlere feda ediyor" diye tanımladı.

Grubun sözcüzü Malcolm Boura, BBC'nin belgeseli dünya pazarlarında satabilmek için gerçekleri çarpıttığını iddia etti ve "Biz BBC'ye kar peşinde koşarak tarihi çarpıtsın diye lisans ücreti ödemiyoruz" dedi.

10 bin 500 kadar üyesi olan İngiliz Doğacılar, İngiltere'nin resmen tanınan tek doğacı örgütü olup, çıplaklığı kültürel ve siyasi bir hareket olarak görüyorlar. (cnn)