BBC, Türkiye'nin kınadığı haberi için “Biz haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz" açıklaması yaptı.

Türkiye Dışleri Bakanlığı, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 20 Ağustos 2015 tarihli 
“Fotoğraflarla: PKK savaşçıları IŞİD'le savaşa hazırlanıyor” başlıklı haberinde PKK’nin yazılı ve görsel propagandasına yer verdiğini iddia ederek "BBC'nin geçtiğimiz günlerde Kuzey İrlanda'da bir polis karakoluna bombalı saldırıda bulunan IRA hakkında izlediği yayın politikasını PKK terör örgütü için de uygulaması beklenir" açıklaması yapmıştı.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularının yazılı olarak yanıtlandığı BBC açıklamasında ise “Biz dünyanın ilgi alanında olan haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz. Bu, PKK tarafından düzenlenen saldırılara ilişkin kapsamlı yayınlarımızın da içerisinde olduğu Türkiye ile ilgili konulardaki çok sayıda yayınımızdan biri” ifadeleri kullanıldı.

BBC yayınlarının IŞİD’den kaçan bazı kadınların PKK’ye katılma nedenlerinin anlaşılması konusunda değerlendirme imkanı sunduğu belirtilerek, “Haber PKK’nin Türkiye tarafından terör örgütü olarak görüldüğünü net bir şekilde ifade etmektedir” denildi.

BBC'nin 'PKK savaşçıları IŞİD’le savaşa hazırlanıyor' başlıklı haberinde 21 yaşında olduğunu söyleyen kadın örgüt üyesinin elinde tuttuğu aynaya bakarken çekilmiş fotoğrafını kullanılmış, “PKK’ye insani değerleri savunmak için katıldım” ifadesine yer verilmişti.

BBC'nin o haberi:

In pictures: PKK fighters prepare for battle with IS