Milliyet gazetesindeki görevine son verilen köşe yazarı Pelin Batu, “Patronaja karşı beni korumaya çalıştıklarını ancak direnemediklerini söylediler. Tasarruf nedeniyle işten çıkarıldığım belirtildi ama işten çıkarılan sadece benim” dedi.

T24'ün sorularını yanıtlayan Pelin Batu, işine son verilmesiyle ilgili "Kendimi bir kahraman ya da medya gazisi olarak görmüyorum" dedi.

Gezi Parkı olaylarından bu yana gazeteye gitmediğini ifade eden Batu, “Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu, kovulmamam için patronaja karşı direndiklerini, ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Tasarruf nedeniyle işten çıkarıldığım söylendi ama gazeteden kovulan tek kişi benim” dedi.

Karara şaşırmadığını da söyleyen Pelin Batu, “Kendimi bir kahraman ya da medya gazisi olarak görmüyorum. Ancak, insanın kendisini ifade etmesinin böylesine zorlaştığı bir dönemde, işime son verilmesi üzüntü verici” diye konuştu.

Batu'nun Milliyet'ten kovulduğunu Can Dündar, "Milliyet bugün de Pelin Batu'yu kovdu. Atmalara doyamadılar.” sözleriyle duyurmuştu.