Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Yeni Akit Gazetesi'nin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atılmasını kınadı. TGC saldırıyı "halkın bilgi alma hakkına karşı yapılmış bir saldırı" olarak nitelendirdi:

"Basın özgürlüğünü engellemeye yönelik ve gazetecileri baskı altına almaya çalışan bu tür saldırılar ne yazık ki sürmektedir."

"Fikre karşı kaba kuvvet ve şiddet kullanılmasını bu tür yöntemlerle gazetecilerin baskı altına alınmasını savunmak mümkün değildir.  Ancak bu çabalar sonuç vermeyecektir."

"Saldırganların ve onları azmettirenlerin en kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz. Akit Gazetesi'ne ve matbaa çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve Basın Enstitüsü Derneği de saldırıyı kınadı. Basın meslek örgütleri saldırının faillerinin bulunup adalete teslim edilmeleri için yetkilileri göreve çağırdı.

İstanbul Bağcılar'daki Yeni Akit Gazetesi matbaasına dün gece (11 Ocak) ses bombası ile saldırı düzenlenmiş, patlama sonrası matbaanın girişinde bulunan kulübede ufak çapta maddi hasar meydana gelmişti. (Bianet)