Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’a hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilginç anlar yaşandı. Gazetecilerden hiçbiri milyonların “Tayyip İstifa” sloganı atmasını ve insanların polis şiddetine tepki olarak gittikçe artan bir şekilde sokağa çıkmasını soramadı. Başbakan'a gerçek bir soru sorma cesaretini Reuters muhabiri Birsen Altaylı gösterebildi. Başbakan da o muhabire ‘haddini bildirdi’.

Erdoğan, Reuters muhabiri Birsen Altaylı'nın 'Gezi parkı olayları dış basında da büyük yankı uyandırdı. Muhalif güç olarak tanımlandı. Sizin de küçümsediğiniz ve olayların daha fazla arttığına dair söylentiler var. Yumuşatıcı açıklamalarınız olacak mı? Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir, bana öğretirseniz ben öyle konuşurum. Bütün toplum demeyin buna aklım yatmaz. Bütün illerde bu ideolojik yapıların uzantıları vardır. Onları ayağa kaldırmış olabilir. Sizin şunu görmeniz lazım. Bu ülkede ne yapılmadı da böyle bir adımı attılar.

Reuters muhabiri Birsen Altaylı: Eğitimden alkol yasasına kadar herkes bir gerekçeyle sokakta. Alanlardaki insanların çoğu CHP'yi desteklemiyor? Bağımsız inşalar gördük biz.

Başbakan: Dur bakalım ilginç bir yere geldiniz, kim var orada. CHP yok, peki başka kim var? Tespiti yapabildiniz mi? Onların ideolojisi yok mu? Bizim evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. 'Aman sakin olun' diyoruz. Biz eğitimde yaptığımız yeniliklerle mi eleştiriliyoruz? Oralarda hiç öyle bir pankart gördünüz mü? Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Böyle mesaj gönderiyorsunuz. Bu uygulamaları da bundan sonra da yapacağız. Karayollarında, benzin istasyonlarında alkol satışını düzenlemeyle biz ulaşımda kazaları nasıl minimum ederiz onun gayreti içerisindeyiz