Nazlı Ilıcak, Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Takan'ın Yeniçağ'daki köşesinde dile getirdiği iddiaya sert tepki gösterdi. Takan, Başbakan'ın Ilıcak için 'Uzak tutun o kadını benden' dediğini yazmıştı

Ilıcak'ın Medyaradar'a yaptığı açıklama şöyle: "Ahmet Takan isimli tanımadığım bir gazetecinin Yeniçağ’daki iddialarını bütün internet sitelerinin kullandığını üzüntüyle gördüm. Hrant Dink cinayetinin ardındaki gerçekleri aydınlatmaya çalışırken, Yeniçağ ve Ortadoğu gibi aşırı milliyetçi gazetelerin Dink’i nasıl hedef gösterdiğinden, hem sütunumda, hem de CNN Türk’teki Dört Bir Taraf programında söz etmiştim. Belli ki, savunma içgüdüsüyle, 10 yıl öncesine ait bu iddiaları seslendiriyorlar. Gene sitelerden ögrendiğim kadarıyla Yeniçağ’ın bir başka sutununda da "Nazlı’nın günlüğü" diye yayın yapılıyormuş. Hrant Dink cinayeti daha kapsamlı olarak önümüzdeki aylarda ele alınacak ve o çerçevede, bu gibi nefret yayınlarının olumsuz gelişmelerdeki rolü herhalde daha iyi anlaşılacaktır.

10 yıl öncesine atıfta bulunan bu yazının zamanlaması bir yana, içeriği de, tartışmaya bile değmeyecek saçmalıktadır. Sadece tek bir örnek:

Tayyip Erdoğan beni istememesine rağmen, bir yolunu bulup, ya da havaalanında olay çıkararak uçağa binermişim. Oysa, bu gibi gezilerde davet günlerce önceden yapılır, valizler Ankara’ya gönderilir, otelde odalar isme ayırılır, vizeler alınır. Ayrıca, önceden para yatırılır. "Davetsiz misafirlerin" uçağa binmesi mümkün degildir. Öte yandan, böyle bir olayın cereyan edip etmediği, yazıda ismi geçen Mücahit Arslan’dan pekâlâ öğrenilebilir. Ama bu gibi kara propaganda yayınlarının, her türlü yalanlamaya rağmen, kara çalarak yollarına devam edeceğini biliyorum. İnanın hiç önemsemiyorum. Neticede, meslek hayatımda edindiğim tecrübe bana, meyvalı ağacın taşlandığını, taşlayanlara ise paye vermemek gerektiğini öğretti.

TAKAN NE İDDİA ETMİŞTİ? BURADA >>>

BAŞBAKANLIK'TAN 'O KADINI UZAK TUTUN'A AÇIKLAMA

Başbakanlık, "Yeniçağ Gazetesi’nin 28 Ocak 2012 tarihli nüshasının 9. sayfasında yayımlanan bir yazıda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de Gazeteci Sayın Nazlı Ilıcak ve dönemin AK Parti milletvekillerinden Sayın Emin Şirin hakkında sarf ettiği ileri sürülen sözlerin ve de sergilediği iddia edilen tavırların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Erdoğan’ın Nazlı Ilıcak ve Emin Şirin hakkında söylediği iddia edilen sözlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başbakanlık açıklamasında gazetede yer alan iddialar hakkında, "Tümüyle hayal ürünü; dolayısıyla hilaf-ı hakikat olan söz konusu ifade ve tavırların Sayın Başbakanımıza atfedilmesi esef vericidir. Bu tür mesnetsiz iddialar ortaya atmak, kamuoyunu doğru bilgilendirme ilkesiyle de bağdaşmamaktadır" denildi.