Türkiye ile Kürdistan Federe Bölgesi arasında son dönemde artan ilişkilerde yeni bir aşamanın kapısı aralandı.

Kürdistan Federe Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin Rudaw Medya Grubu, Türkiye’de temsilcilik açtı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Türkiye ile ilgili haberler Irak Kürdistanı'na bundan böyle Rudaw'ın Ankara’daki temsilciliği aracılığıyla ulaşacak. Haber kanalı formatıyla yayın yapan Rudaw’ın Türkiye temsilciliğini ise gazeteci Erdal Şimşek yürütecek. Televizyon, gazete ve radyodan oluşan bir medya grubu olan Rudaw, Kuzey Irak’ın en etkili yayın organlarını bünyesinde barındırıyor. Rudaw’ın Türkiye açılımıyla Kürt bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilere yeni bir sayfa eklenecek.

BEJAN MATUR'U TRANSFER ETMİŞLERDİ

Rudaw'ın Türkiye açılımının ilk işareti geçtiğimiz günlerde görülmüştü. Rudaw gazetesi, eski Zaman yazarı Bejan Matur'la anlaşarak son günlerin en dikkat çeken transferine imza atmıştı.

Rudaw'ın haber koordinatörü Rebwar Kerim'in Twitter hesabından duyurduğu habere göre Bejan Matur'un yazıları "Kuzey Yıldızı" adlı köşesinde İngilizce ve Kürtçe'nin Soranice ile Kurmanci lehçelerinden yayınlanacak. Kerim, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Haftaya BEJAN MATUR, Rudaw da koseyazisi basliyor, kosesinin ismi(kuzey yildizi) Rudaw’a hosgeldin Bejancim Kuzeyin yildizi:)" dedi.

Bejan Matur ise Rebwar Kerim'e cevaben attığı tweet'te "gelek spas (Çok teşekkürler) Rebwar.heyecanlıyım ve bu iyiye işaret:)" dedi. (Gazeteciler.com)