Taraf gazetesinde, Kurtuluş Tayiz'in görevden alınmasının ardından Genel Koordinatör Markar Esayan'ın da görevine son verildi. Karar üzerine tüm yazarlar yayınladıkları bildiri ile gazetenin sahibi Başar Arslan'a tepki gösterdi.

Tartışmalar arasında gazetenin genel yayın yönetmeni Oral Çalışlar'ın da istifa haberi geldi. Çalışlar istifasının nedenini bu müdahaleler ile açıkladığı, yazdığı mektupta, "İşin esası, bu bir barış karşıtı operasyondur... Bunca patırtının altında yatan asıl gerçek budur," diye belirtti.

Gazetenin önemli isimlerinden Mehmet Baransu ise twitter adresinden Oral Çalışlar'ı hedef alan açıklamalar yaptı. Baransu, Çalışlar'ın barış yanlısı değil, sansürcü olduğunu iddia etti.

İşte o Mehmet Baransu'nun o tweetler:

"Kimse yaptıgı sansürleri barış yalanı arkasına sıgınarak açıklamaya kalkmasın. Komik çünkü. Barış yalanıyla ortalıgı kimse bulandirmasin. Yapılan sansürler bu gazetenın sayfalarinda, arsivde.

Tarafin Ak Partinin 4. dönem milletvekili olmak isteyen arkadaslara ihtiyaci yok. Gazeteciye ihtiyaci var.

Sansurlediginiz yazimi arsivden cikarip suratiniza carpmayayim.

Yazarlar gazeteye gelmedigi icin bu gazetede yapilanlari gormediler, arsivler ve biz sahidiz.

Birileri gazeteyi iktidarin dumenine soktu.

Markarin, Tuncerin, Demirayin bu gazeteye katkisi cooookk buyuk. Emekleri asla inkar edilemez. Gazetede kalmalilar, kalacaklardir da."