CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'de Can Ataklı'nın gündeme getirdiği Refahyol hükümetinin Turizm bakanı Bahattin Yücel ile ilgili iddiaların merkezindeki isim olan eski Bakan Yücel'in Kanal A'da yayınlanan Bedrettin Uğur'un hazırlayıp sunduğu Siyaset Masası programındaki konuşması ortaya çıktı.

 

CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'de Can Ataklı'nın gündeme getirdiği Refahyol hükümetinin Turizm bakanı Bahattin Yücel ile ilgili iddialar üzerine canlı yayına bağlan Aydın Doğan, Özkök'e "Eğer doğruysa şerefsizdir ve ahlaksızdır" demiş ve Ertuğrul Özkök de bugünkü yazısında patronuna şartlı istifasını sunmuştu.

 

Özkök, açık tarihli istifa yazısında "Benim elimde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'le ilgili bir yolsuzluk dosyası yoktu. Olsaydı derhal yayınlardım. Bahattin Yücel'e böyle bir şeyi söylemedim. Zafer Mutlu ile aramda böyle bir konuşma geçmedi. Ama Bahattin Yücel "Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi" derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz." diyerek Can Ataklı'nın iddiasını yalanlamıştı.

 

BAHATTİN YÜCEL O OLAYI ANLATTI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, iddiaların merkezindeki isim olan eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in geçtiğimiz günlerde KanalA'da yayınlanan Siyaset Masası programında olayın içyüzünü anlattığı ortaya çıktı.

 

Eski Bakan Yücel, programda Can Ataklı'nın o günlerde kendisine geldiğini ve kendisinin arazi tahsislerinde yolsuzluk yaptığına dair rakip basın kuruluşunun elinde belgeler olduğunu söylediğini belirterek, eğer istifa etmezse söz konusu basın kuruluşunun kendisiyle ilgili yayın yapacağını söylediğini vurguladı.

 

"İSTİFA ETMEZSEM BELGELERİN YAYINLANACAĞINI SÖYLEDİ""

Yücel, programda şu ifadelere yer verdi;

 

"Can bana geldi. Kendisine böyle bir şey söylendiğini ifade etti. Eğer ben istifa etmezsem, rakip basın kuruluşunun benimle ilgili bir yayın yapacağını söyledi. Ben de Can'ın bunu söylemesi üzerine, akşam İstanbul'daydım. O haberi gönderen arkadaşımızı çağırdım. Bir ortak arkadaşımız daha vardı. Kamuoyunda çok tanınan ve dürüstlüğüne çok güvendiğim arkadaşlar. Onları da çağırdım, sadece bu haberi gönderen arkadaşımız geldi. Söylemedim nedenini, çok özel bir konuşma yapmamız gerektiğini söyledim. Geldi, benim arazi tahsislerinde yolsuzluk yaptığıma dair ellerinde belgeler olduğunu ve bunu kullanacaklarını söylediler. İki tane oğlum vardı, üzerinden çok zaman geçti. Şimdi biri 33, biri 25 yaşında. O zamanlar küçüklerdi. Onları uyandırdım. Dedim ki, bugün Can bize böyle böyle bir haber getirdi. Ben arazi tahsisleri sırasında yolsuzluk yapmışım. Ben de bundan haberdar olmuşum, ben yayınlamam ama rakip kuruluş yayınlayacak. Şimdi babanıza böyle bir itham var, bunu benden duyun."

 

Can'a böyle bir şey varsa önce sen yaz dediğini vurgulayan Bahattin Yücel, "Yayınlamazsan bu tür durumları yapan insanlar için ne söyleniyorsa, aynısını ben sana söylüyorum. Böyle bir konuşma oldu. Ertesi sabah, rakip basın kuruluşunun en tepe yöneticisini aradım. Elinizde böyle bir şey var mı? diye sordum. Yayınlayın, yayınlamazsanız namertsiniz. Yayınlayın ondan sonra konuşalım. Onlar da ellerinde böyle bir haber ve belge olmadığını söylediler" dedi.

 

Eski Bakan Yücel'in bu açıklamasına Ertuğrul Özkök ve Can Ataklı'nın vereceği cevap şimdiden merak konusu oldu. (ROTAHABER)