Urfa'da, Azadiya Welat gazetesi çalışanı Şahin Ceyran'ı durduran polisler, etkisiz hale getirdikleri Ceyran'a, henüz ne olduğu öğrenilemeyen bir maddeyi zorla içirdiği iddia edildi.

DİHA’nın görgü tanığına dayandırdığı haberine göre, Azadiya Welat gazetesi Urfa çalışanlarından Şahin Ceyran, polislerin öldürme girişimine maruz kaldı. 

Sabah saatlerinde gazete dağıtımını tamamladığı Evren Sanayi TOKİ konutlarından motosikleti ile çıkan Ceyran, polis tarafından durduruldu. 

Görgü tanığının verdiği bilgilere, burada Ceyran kendisine zorla içirilmeye çalışılan maddeyi içmeyerek kaçmaya başladı. Ceyran'ı yakalayan dört polisten ikisi ağzını açarak pet şişe içerisinde akışkan, ekşi ve tuzlu olan bir maddeyi Ceyran'a zorla içirdi. Daha sonra polisler, araca aldıkları Ceyran'ı bir süre darp ederek gezdirdi. 

Görgü tanığı, polislerin daha sonra TOKİ inişinde bulunan ormanlık alandaki metruk bir binanın altına sürükledikleri Ceyran'ı, burada bıraktığını söyledi. Kendine geldikten sonra kusan Ceyran, telefonla aradığı bir yakını tarafından alınarak, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada midesi yıkanan Ceyran'ın, ellerini açamadığı, midesinde ağrı olduğu öğrenildi. 

Ceyran'ın acil servisteki tedavisi sürüyor.

(Kaynak: DİHA)