Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı sıfatını da taşıyan AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, bugün Star gazetesindeki köşesinde, Ayşenur Arslan'ın Yurt gazetesinde yazdığı Can Dündar'ın Milliyet'ten kovulması için Demirören Grubunu arayıp direktif verdiği iddiasına yanıt vermişti. Akdoğan'ın yazısına ise Ayşenur Arslan twitter'dan yanıt verdi.

YALÇIN AKDOĞAN NE YAZMIŞTI?

Akdoğan, bugün Star gazetesindeki köşesinde şöyle yazmıştı:

"Maalesef bugünkü yazımda kısmen kişisel olarak görülebilecek ama aslında hükümeti ve Türk medyasını ilgilendiren bir konuda görüş belirtmek durumundayım. Ortaya atılan öyle iftiralar ve yalanlar var ki, sessiz kalmak doğru olmuyor. Lafın sahibi ve edildiği mecra muhatap alınmayı hak etmese de hakikate olan saygımız gereği bir açıklama yapmamız gerekiyor." diyen Akdoğan yazısında o iddialarla ilgili şunları söylemişti:

"Hükümet-medya ilişkisi geçmiş dönemlerden bu yana tartışılabilecek çok boyut taşımaktadır, ama AK Parti iktidarının yandaş medya üretmek, özgür basını susturmak veya muhalifleri tasfiye etmek gibi bir yaklaşımı, politikası veya adımı kesinlikle yoktur.

(...) Bir süredir Ayşenur Aslan isimli yazar benimle ilgili yalan ve iftiralarla dolu yazılar yazıyor. Sanırım CNNTürk’ten ayrılmasını benimle ilişkilendiriyor ki, içindeki kin ve garezi gazetecilik maskesi altında dışa vuruyor. Birkaç kez yayına çıkarmak için aradığı için Ayşenur Hanımı biliyorum, tarzı ve tavrını uygun bulmadığım için de yayınına çıkmadım. Ama onun ötesinde onunla ilgili hiçbir işin içinde olmadım. Sürekli tekrar ettiği hezeyanları da doğrusu umursamıyorum.

AYŞENUR ARSLAN'DAN JET YANIT

Yurt gazetesi yazarı Ayşenur Arslan, Can Dündar'ın kovulmasını isteyerek Demirören Grubunu tehdit ettiği iddiasına, Star'dan yanıt veren Akdoğan'a twitter'dan yanıt verdi. İşte Arslan'n attığı mesajlar:

"EVET KOVULDUM EVET KONUK ALMAK İSTEDİM..."

Yalçın Akdoğan Star'da adımı da vererek bir yazı yazmış

Tabii her şeyi yalanlıyor. Medyayı idare etmek, Can Dundar olayindaki gibi "çizdik gidecek" demek kişiliğine uygun değilmiş.

Ben kovulduğum ve bir de ısrarıma rağmen konuk alamadığım icin tezvirat pesindeymisim vs vs...

Evet kovuldum ve evet konuk almak istedim gelmedi.. Eee? Can Dundar ve daha pek cok gazeteciden rahatsız mı değil mi.

"YAZDIKLARIMIN TANIĞI VAR AMA..."

Sayın Yalçın Akdogan yazdıklarımın en az 7 , 8 tanığı var. Döneminizde konuşmaktan korkacaklarina güveniyorsunuz.

Buna güvenip dogruları gomebileceginizi sanıyorsunuz.

Ben o meslektaşlarımın adını veremem, vermem. Ama yazdıklarıma zaten medyanın yarısı tanık. O kadar coklar ki.

Sizi tanıyan ve yazdıklarımın doğru olduğunu bilen o kadar cok gazeteci var ki kimin söylemiş olabileceğini bile tahmin edemezsiniz.

MEDYA MÜHENDİSLİĞİ YAPMIYORSUNUZ SİZİNKİ BUDAMA

Ayrıca ben sizin ve AKP iktidarının medya mühendisliği yaptığınızı düşünmüyorum. Bu, ayrı bir birikim ister

Siz dogrudan budama yapıyorsunuz. Hem de o kadar futursuzca ki gazete komşunuz Fehmi Koru bile "yeter" diye yazdı (Gazeteciler.com)