CNN Türk’te yayımlanan Medya Mahallesi programına beş ay önce son verilen Ayşenur Arslan, IMC TV''ye konuştu.

İşten kovulma sürecini anlatan Arslan, "Hiçbir yönetici bana 'onu deme, şunu deme' diyemez, bana bunları söyleyemez, böyle bir hakkınız yok" diye konuştu ve yönetici ya da patronun kendisi üzerindeki tek hakkının kendini kovabilme hakkı olduğunu söyledi. Arslan, zaten bu noktaya gelindiğinde de kendisine "güle güle" denildiğini belirtti.

'KEMALİST DEĞİL, SOSYALİST VE İNSAN HAKLARI AKTİVİSTİYİM'

Kendisine yönelik "Kemalist-ulusalcı-CHP'li" yakıştırmalarını da reddeden Arslan, kendisini "sosyalist ve insan hakları aktivisti" olarak tanımladı.

'NAGEHAN ALÇI BARIŞ SÜRECİNİN YANINDA BARIŞÇI OLACAK DA BEN SAVAŞ LORDU MU OLACAĞIM'

Nagehan Alçı'ya da göndermede bulunan Arslan, "Nagehan Alçı barış sürecinin yanında barışçı olacak da ben savaş lordu mu olacağım" diye tepki gösterdi. Alçı'nın "PKK'li diye, KCK davasında avukatlık yapanların elinde silahla fotoğrafını gösterdiğini" söyleyen Arslan, o sırada kendisinin ise Kürtçülükle suçlandığını belirtti.

'ULUDERE'Yİ DUYURDUĞUM İÇİN MUAZZAM TEPKİ ALDIM'

Roboski Katliamı'nın olduğu süreçte konuyu duyurduğu için tepki aldığını da dile getiren Arslan, konunun anaakım medyada ilkin kendi programında duyurulduğunu belirtti ve konuyu şöyle anlattı:

"Anaakım medyada Uludere'yi gündemde tuttuğum için muazzam bir tepkiyle karşılaştım; hem de anında. Ben program yapar ve konuşurken bana 'çabuk kes bunu' diye bağırılıyordu. Sonra birden ulusalcı oldum..."

'KILIÇDAROĞLU POLİTİKASIZLIKTAN ÖLECEK'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "çekilmeyi barış olarak algılamayın ve takdim etmeyin" sözlerini hatırlatan Arslan, bu sözleri KCK'nin de dillendirdiğini de aktararak; buna rağmen medyanın "barış geldi" şeklinde gündem koyduğunu belirtti. "Ben yalan söylenmesini sevmiyorum" diyen Arslan, "Kılıçdaroğlu kaygısızlıktan, politikasızlıktan ölecek" dedi.

'HÜKÜMETİN GİZLİ DEĞİL, AÇIK BİR AJANDASI VAR'

Hükümetin 'gizli bir ajandası mı var' sorusuna 'gizli değil, gayet açık' yanıtını verdi. (Demokrat Haber)