Ayşe Arman geçen Pazar günü Hürriyet'teki köşesi için polislerle röportaj yaptığı eleştirilmişti. Arman, bugün yine polislerle röportaj yaptı ve köşesinde yayınladı. 

Ayşe Arman, yaptığı röportaj nedeniyle eleştirilmesine ise şu sözlerle karşılık verdi:

"Elimden geldiğince herkese kendi açısını anlattırmaya çalıştım. Gezi'de eylem yapan gençlerde anlattı avukatlar da, Olaylar sırasında revirde görev alanlar da, doktorlar da. LGBTT'ler de. Gaz kapsülü ve bilyeli mermi yüzünden gözünü protestocular da...

Herkesin kendi bakış açısı var. O yüzden ben de olabildiğince farklı açıyı yansıtmaya çalıştım. Son olarak da polislerle konuştum. Orta çıkan tablo şöyle: Taraf olanlar yaptığım işleri onayladı, göklere çıkardı. Kendi bakış açısına uymayan diğer tanıklara da karşı çıktı, yerin dibine batırdı. Bu da normal. Herkes neticede inanmak istediğine inanıyor"

...

Konuştuğu polislerin ikisinin sivil polis, ikisinin çevik kuvvet olduğunu söyleyen Ayşe Arman ayrıca polislerin, 300 bin kişilik teşkilatın 11 bininin kendileri gibi düşündüğü için hakkında soruşturma açıldığını iddia ettiğini belirtti.

Arman'ın bugün konuştuğu bir polis ise, izin gününde polis olduğunu söylemeden Gezi Parkı'na gittiği ve biber gazı yediğini söyledi. Ayrıca, olayların büyümesinde çadırların yakılmasının payı olduğunu söyleyen polis, "Olayda insan hayatına kasıt var. Çadırların yakılması suç. Yakmak demek oradaki göstericileri kışkırtmak demek. Biz de suçluyuz. Olana bitine izin vermemeliydik" dedi.

Ayşe Arman'ın yaptığı röportajı okumak için TIKLAYINIZ