Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, iktidara yakın medyanın inandırıcılığını tamamen kaybetmediğini çok geniş kitlelere seslenebildiğini anlattı. 

Engin, “Her gün bir ‘FETÖ’cü yakalanıyor, ‘Evet darbeyi biz yaptık’ diyorlar. Duyduklarına inanmayı sağlamak için bu tekniklerin kullanıldığını biliyoruz” dedi.

12 EYLÜL AŞILDI

“Türkiye’de diz çökmeyen, boyun eğmeyen ne kadar medya varsa hedef oldu” diyen Engin, daha önce yaşadığı muhtıra ve darbe döneminde dahi savunma hakkı olduğunu belirterek bu sürecin daha kötü olduğunu vurguladı. Engin, “12 Eylül dönemini aşmış bir durumdayız” dedi.

“Henüz ‘Bundan sonra Cumhuriyet, Evrensel, Birgün çıkmayacak’ denilmedi” diyerek bu gazetelerin muhalif duruşunu değerlendiren Engin, patronlu medyanın çok çabuk susturulabildiğini, patronsuz medyanın ise mali olarak çökertmenin hesabının yapıldığını kaydetti. 

Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) yargılanan çalışanını işten çıkarmadığı takdirde gazetenin resmi ilan alamamasına ilişkin yönetmeliği hatırlatan Engin, bu yolla muhalif gazetelerin mali olarak kapatılacağına değindi. 

Aydın Engin, “Biz de ya boyun eğeceğiz ya da ‘İnceldiği yerden kopsun’ diyeceğiz. Bu durumda bu üç gazete olarak sanıyorum inceldiği yerden kopsun diyeceğiz” ifade etti. 

KAYNAK: DİHA