Yolsuzluk ve rüşvet konusunda MİT tarafından bir raporla 8 ay önce uyarıldığı ortaya çıkan ve geçtiğimiz günlerde bu soruyu soran gazeteciye canlı yayında fırça atan Başbakan Erdoğan'dan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da sorulan soruyu beğenmeyince muhabiri azarladı.

Fatih Altaylı'nın anketler üzerinde oynama yaptığını ortaya koyan ses kaydının sorulması üzerine Arınç, "Fatih Altaylı'yı tanımam" derken, Başbakan Erdoğan'ı attığı tweette eleştirdiği için sınırdışı edilen Mahir Zeynalov sorusuna ise "Güzel soru sor, şimdi bu arkadaşın sorusundan birşey anladınız mı" diyerek hem azarladı hem de soruyu geçiştirdi.

"FATİH ALTAYLI’YI TANIMAM"

Mahir Zeynalov sorularını geçiştirmek için ‘Başka sorusu olan var mı?’ diyen Arınç, bir başka gazetecinin ‘İnternet düzenlemesini nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu da ‘Başka sorusu olan var mı?’ diyerek geçiştirdi. Bir başka muhabirinin ‘Fatih Altaylı’nın ses kaydını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise “Fatih Altaylı’yı tanımam.” karşılığını verdi.

Bir gazetecinin ‘Mahir Zeynalov’un sınır dışı edilmesini basın kurumlarından sorumlu bir bakan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna sinirlenen Arınç, “Şimdi seni sorunu kimse anladı mı? Kimse duydu mu? Kimse duymamış. Üç gün beraberiz güzel sorular hazırlayın.” diye konuştu.  

Arınç'ın muhabirlere rota çizdiği o görüntüleri izlemek için tıklayınız...