Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın kürtaj tartışmasında dile getirdiği "Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın" sözlerine karşılık, "evli bir 'bayan'ın cinsel organı hakkında açıkça konuşmasının yüzünü kızarttığını" söyledi.

Arınç, "Aylin Nazlı öyle bir söz sarf ettiniz ki, benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Ben o zaman mahçup oldum. Asıl o zaman utandım, asıl o zaman yerin dibine geçtim. Bir evli bir bayan milletvekili, bir çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, benim o zaman yüzüm kızardı, o zaman mahcup oldum"  diye konuştu.

Arınç'ın sözleri twitter'da espri konusu oldu, top trendler arasında girdi.

Tweet'lerden bazıları şöyle:

* E ne diyek, mahmut mu diyek?

* Umarım kimse B. Arınç'a nasıl doğduğunu anlatmaz, kesin kalp sektesinden gider adam. Sezaryeni yasaklamasalardı iyiydi bak, karından halloluyordu.

* Bülent Arınç bayan milletvekilinin organının olduğunu duyunca yüzü kızarmış. Olmadığını düşünüyordu sanırım

* Bülent Arınç'ın "Vajina'ya" kendisinin koyduğu başka bir ad varsa onu söyleyelim bundan sonra.

* Utanabiliyormuş ya, bence bu daha önemli.

* Sayın Bülent Arınç, sizin devletiniz her tecavüzcüyü ve kadın katillerini akladığında benim yüzüm kızarıyor onu ne yapsak.

* Kadın'a vajina dediği için kızan; ama mesir macunu dağıtırken 'al bu mesir macunu senin ihtiyacın var.' diyen Bülent Arınç mı edepli?

* Mesela bende Bülent Arınç'tan utanıyorum. Onu ne yapacağız?

* Devlet benim organım üstünden siyaset yapıyorsa, ben de zarif bir hanım olarak sabaha kadar organımdan bahsederim. (bianet)