Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı.

Birand’ın, "Başbakan’dan korkuyor musunuz?" sorusu üzerine Arınç, "Bugün Başbakan Yardımcısıyım ve ona hürmette kusur etmem, ona itaat ederim, onun söylediklerinin dışına çıkmam" dedi.

"ÜNİVERSİTE DAVET ETMEDEN POLİS GELMEZ"

ODTÜ olaylarına da değinen Arınç, öğrencilerin ODTÜ'yü karıştırmak için geldiklerini savundu ve şöyle konuştu:

"Demir leblebilerle misket atmaya kalkarsanız, varillerle bir şeyleri yakmaya çalışırsanız, özellikle yüzlerinizi gözlerinizi bağlayarak, molotof, yanıcı maddelerle hücum ederseniz, oraya polis mutlaka gelir. Bu 3 bin 500 rakamı nereden çıktı bilmiyorum. 700 polis vardı orada. Üniversite yönetimi davet etmedikçe polis gelemiyor.

Öğrencilerin isimleriyle profilleriyle birlikte, ODTÜ’den 3 kişi varsa, 2 tanesi başka bir yerden. Bunlar orayı karıştırmak için gelmişler."

"PERİNÇEK ODTÜ’YE GELSEYDİ ALKIŞLARLA KARŞILARLARDI"

Birand’ın, "ODTÜ’lülerin, protesto etmedikleri kimse yoktur" sözleri üzerine ise Arınç şöyle devam etti:

"Etmedikleri vardır, çok sevdikleri beğendikleri insanlar olur. Doğu Perinçek bugün dışarıda olsaydı, ODTÜ’ye gelseydi, onu alkışlarla karşılarlar, belli bir yere oturturlardı. Yalçın Küçük’e karşı hiçbirinin tepki göstereceğini düşünmüyorum."