Küresel hacker grubu Anonymous, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun internet sitesini hack'lediğini duyurdu. Akşam saatlerinde bir hack haberi de polisten geldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün web sitesi hacklendi. Redhack, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ardından saat 21.29 itibariyle İstanbul Valiliği'ni de hack'lediğini açıkladı.

Grubun  Türkiye'deki üyelerinin Twitter hesabı @AnonsTurkey'den yapılan açıklamada, "Tango Down | RTUK - Dogrulari yazan medya kuruluslarina ceza verdiniz. Simdi de Anonymous sizi cezalandirdi. http://www.rtuk.gov.tr" VE "TANGO DOWN | RTUK http://www.rtuk.gov.tr  | Her Dogru Soyleni 9 Koyden Kovamayacaksiniz!  #occupygezi #direngeziparki #opTurkey" denildi.

RTÜK, dünkü toplantısında Gezi Parkı olaylarında halkı şiddete teşvik ettikleri gerekçesiyle Ulusal TV, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye para cezası vermişti.

Kararda Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı kanalların yayın hizmetleri ilkesine aykırı olarak, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar yaptığı vurgulanmıştı. 

ANKARA EMNİYETİ DE HACK'LENDİ

Akşam saatlerinde bir hack haberi de polisten geldi. Redhack, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün www.ankara.pol.tr adresini hacklediğini duyurdu. Redhack, "Ethem Sarısülük’'ü başından vurarak katleden cemaatin ye$il ordusu Ankara Polis'ini protesto ediyoruz! ankara.pol.tr DOWN!" açıklamasını yaptı. Saat 20.40 itibariyle www.ankara.pol.tr adresine erişilemiyor.