Ankara Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve birçok siyasi parti temsilcileri özgür basına yönelik saldırı ve kapatmaları kınarken "Özgür basın susturulamaz, basın hakkımız engellenemez" pankartı açtı.

Sık sık "Özgür basın susturulamaz", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, kitle adına basın açıklamasını okudu.

Basın kuruluşlarına vurulan mühürlerin halkın haber alma hakkına vurulduğunu belirten Görgün, "Düşünceyi ifade ve basın özgürlüğüne ve halkın gerçek ve doğru haber alma hakkına yönelik ciddi bir saldırı ile karşı karşıyayız. Hükümetin çizgisi dışında, emekten, demokrasiden ve barıştan yana yayın yapan, iktidarın değil halkın sesi olan basın organlarına yönelik gerçekleştirilen bu darbe, ülke tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.

Görgün, 15 Temmuz darbe girişiminin AKP iktidarı tarafından fırsata dönüştürüldüğünü savundu ve şunları kaydetti:

"İktidar tarafından susturulan televizyonlar kamu emekçilerinin, işçilerin, kadınların, gençlerin, çevre mücadelesi verenlerin, çocukların, sesini başka hiçbir yerde duyuramayan her kesimin, her türlü inanç grubundan yurttaşın gerçek sorunlarını ekrana yansıtmıştır. Ülkemizin işçi ve emekçilerinin, halkın, ezilenlerin sesi olan TV kanallarını kapatan darbeci zihniyeti protesto ediyoruz."

Kaynak: ETHA - JINHA