Taraf gazetesinde yayımlanan köşe yazıları ve röportajlarıyla tanınan Amberin Zaman, çalıştığı gazeteden ayrıldığını açıkladı.

Gazetenin bugünkü nüshasında, “Taraf’a Veda” başlıklı son yazısını yayımlayan Zaman, “Vedalar hep zordur. Hele ayrılma kararı size aitse. 2010 yılında Taraf’a ilk veda ettiğimde öyleydi. Bu kez de öyle” diye yazdı.

“GERİDE KALAN BİZLERE DÜŞMAN GÖZÜYLE BAKILIYOR”

Yazısında gazetenin farklılaştığını, 2007’deki kurucu ekibin dağıldığını belirten Amberin Zaman, “Ama bu sefer geride bıraktığım gazete farklı. 2007’de dâhil olduğum kurucu ekip dağılmış vaziyette. Düğünlerine büyük sevinç ve coşkuyla katıldığım arkadaşlar artık geride kalan bizlere düşman gözüyle bakıyor. O güzelim ruh darmadağın” dedi.

Zaman yazısında, Balyoz davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Taraf muhabiri Mehmet Baransu’yla ilgili şunları yazdı:

“Taraf’ı Taraf yapmakta önemli katkısı olan, bir zamanlar AK Partililerin yere göğe sığdıramadıkları Mehmet Baransu, yaptığı haberlerden ötürü hapiste.

Şahsi kinlerine yenilen birçok meslektaşımız Baransu’nun yaşadığı mağduriyet karşısında sus pus.

Baransu’nun benim de eleştirdiğim bazı hataları bu vicdansızlığa asla bahane olamaz.”

HABERTÜRK’ÜN ARDINDAN YENİDEN TARAF’A GEÇMİŞTİ

Amberin Zaman, yayın hayatına başladığı 2007 yılından itibaren Taraf’ta çalıştıktan sonra Mart 2010’da Habertürk’e geçmişti. Habertürk’ten çıkarıldıktan sonra Mayıs 2013’ten itibaren yeniden Taraf gazetesinde köşe yazmaya başlamıştı.

Zaman, 1992’den beri aralarında The Washington Post, The Daily Telegraph ve The Los Angeles Times başta olmak üzere farklı basın organlarında Türkiye muhabirliği, The Economist’in ve Los Angeles Times gazetesinin Türkiye temsilciliği görevlerini yapmıştı.