Özgür Gündem gazetesi ile dayanıştıkları için Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasının ardından gazeteye her kesimden destekler gelmeye devam ediyor. 

DİHA’nın haberine göre; Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Baki Düzgün, AKA-DER yöneticileri, Demokratik Alevi Dernekleri yöneticisi Mahir Şahin, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş, Emekçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Özge Akman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Alevi kurumu gazeteyi ziyaret ederek, destek mesajları verdi.

'DAYANIŞMA SÜRECEK'

Özgür Gündem ile dayanışmanın süreceğini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, "Özgür Gündem Gazetesi Türkiye'de demokrasi güçlerinin sesi olan bir gazetedir. Bizler AKP'nin soruşturma kıskacına aldığı gazetemizin sürekli yanında olduk, olacağız. Türkiye'de halkların mücadelesi engellenemez. Bizler özgür basının yanındayız, mücadelelerine destek veriyoruz. Onlar saldırdıkça bizler bu mücadelenin ve kavganın içinde olup özgür basınla dayanışmaya devam edeceğiz" dedi.

'ÖZGÜR GÜNDEM ALEVİDİR'

Direnerek baskıları kırabileceklerinin altını çizen HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş, "Özgür Gündem Alevidir. Çünkü mazlum olan herkes bizim felsefemizde Alevidir. Bizler çok katliam ve soykırım yaşadık. Özgür Gündem bütün katliamların yakından takipçisi oldu ve aydınlatmaya çalıştı. Bizler yan yana durmak zorundayız. Mazlumlar sürekli yan yana durursa güçlü bir cephe olur. Yan yana durursak bu sistemi alaşağı etmeye hazırız" diye konuştu. 

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin ise "Alevi kurumların gazetemizi ziyareti çok anlamlı ve değerlidir. Gündem sürekli susturulmaya çalışıldı. Amaçları mazlumların sesini kısmaktı. Çünkü Gündem'in kendisi özü mazlumların sesi olmasıdır. Bizler basın özgürlüğünden bahsedecek olursak öncelikle Alevilere yapılan soykırımları yazarak bahsedebiliriz" ifadesinde bulundu.