MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, saldırıya uğrayan Yeniçağ gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Saldırıyı “korkakça ve alçakça” bulduğunu açıklayan Akşener, “Yeniçağ’ın sadece Türk milliyetçileri için değil, Türk milleti için bir nefes alanı olduğunu, basına, fikre yapılan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini” söyledi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Akşener’in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

Türkiye’de bir başkanlık tartışması yaşanıyor. MHP ve AKP genel başkanları bu konuda anlaştılar. İktidar partisi milletvekilleri yeni anayasa değişikliği için boş kağıtlara imza atıyorlar. Aynı durum MHP yöneticileri için de geçerli. Genel başkan yardımcıları bilmiyor, teşkilatlar bilmiyor. Sadece AKP ve MHP Genel başkanları biliyor. Sayın Bahçeli’nin “fiili durumu hukuki duruma denk düşürelim” dediği bir mesele var. Özünde partili genel başkanı başkan statüsüne getirmek isteyen bir durum söz konusu. Bu akşam veya yarın akşam Meclis’e getirilecek.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE ‘HAYIR’ DİYEN BİR GAZETE

Demokrasilerde siyasi partiler esastır. Siyasi partiler de bu demokrasilerin parçaları olduğunu göre, bunun tartışılması lazım. Anlaşılıyor ki Başkanlık sistemine herkesin evet demesi gerekiyor. Peki hayır diyenlerin hakkını kim savunacak. “Başkanlık sistemine hayır” diyen yazarların çalıştığı bir gazete Yeniçağ Gazetesi.

Bunun anlamı şu ‘Siz başkanlık sistemine hayır der misiniz, biz de madem öyle camınızı çerçevenizi indiririz’ Bir sonraki adım size gerekeni yaparız. Böyle bir Türkiye yönetilemez. Milli irade diye gezenlerin, milli iradenin tecellisi esnasında, başkanlık sisteminin anlatımı noktasında izah edilmemiş, sebepleri anlaşılmamış, hangi meseleye çözeceği belli olmayan bir durumdur.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE HAYIR DİYORUM

Başkanlık sistemine ben birey olarak hayır diyorum. MHP’deki değişim hareketi dediğimiz, 1 Kasım sonuçlarına itiraz eden, kongre isteyen arkadaşlarımız dolayısıyla MHP tabanının yüzde 80’i başkanlığa hayır diyor. 674 delegenin iradesi görmezden gelindi. Bu yüzden anlaşılan o ki sayın Bahçeli bedel ödediğini düşünüyoruz biz. Al başkanlığı ver koltuğu modelidir bu.