Manipülasyonla suçlanan Akkuyu nükleer santralinin reklamını yapan şirketin, AKP için çalıştığı ortaya çıktı. AKP'yle berabere reklamcılıkta yükselişe geçen Olçoklar şirketinin, kamu kurumlarından 70'in üzerinde iş aldığı da öğrenildi.

Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in haberine göre ‘Güçlü Türkiye’nin yeni enerjisi’, ‘Türkiye enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtuluyor’ sloganlarıyla gündeme gelen ve manipülasyon yapmakla suçlanan Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin reklamını Olçok ailesine ait şirket yaptı.

Olçoklar aynı zamanda AKP’nin seçim kampanyalarını da yürütüyor. En son  Tayyip Erdoğan’ın da cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını üstlenen Olçoklar bazı şirketlerini AKP’nin iktidar olmasının ardından kurdu ve kamu kurumlarından 70’in üzerinde reklam ve organizasyon işi aldı.

KAMUDAN ALIDIĞI İŞLER!

AKP’nin seçim kampanyalarını üstlenen şirket kamudan şu işleri aldı:

“Cumhurbaşkanlığı, ‘Çanakkale Zaferi 100. Yılı’ organizasyonu; Ulaştırma Bakanlığı, ‘Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ tanıtım organizasyonu; Başbakanlık, Medeniyetler İttifakı İştirakçiler Forumu organizasyonu; Anadolu Ajansı, yeni logo, kurumsal kimlik, tanıtım filmi işleri.”

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı reklamı; Ordu Belediyesi, Logo Lansmanı.”