Yeni Akit gazetesi "Öğrenci evi mi örgüt evi mi?" başlıklı haberinde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni hedef  gösterdi. Gazete, öğrencilerin fakültenin kantin duvarlarına astığı ya da masalarda sergilediği afişleri 'örgüt propagandası' olarak nitelendirirken, "üniversitenin bir çok birimi marjinal, sol ve bölücü grupların kontrolünde" dedi.

Fakülte kantininde öğrencilerinin demokratik haklarını kullanarak yürüttükleri afiş-duyuru metinlerini yayma işini, "Yeni Akit'in ele geçirdiği fotoğraflar" diye veren gazete, eline geçen bir kaç fotoğrafı ise ilan ettiği 'terör faaliyetinin' kanıtı olarak kullandı. Haber şöyle diyor:

"Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi kantininde çekilen fotoğraflarda, ODTÜ'deki son olaylarla gündemde olan grupların uzantılarının Ankara Üniversitesi'nde de faal oldukları görülüyor. Aynı marjinal grupların çatısı altında ve aynı paralelde hareket eden ‘öğrencilere' yönetimin de göz yumduğu veya ses çıkaramadığı belirtiliyor."

İLEF'TE KORKU İMPARATORLUĞU KURULMUŞ

Fakültede bir "korku imparatorluğunun kurulduğunu" iddia eden haber, terör örgütü mensubu ilan ettiği öğrencilerin arkasında da öğretim görevlilerinin durduğunu öne sürüyor.

Haber şöyle devam ediyor:

"Fakültenin hiçbir dersliğinde ne İstiklal Marşı ne de Türk Bayrağı bulunmazken, kantin ve diğer kimi alanların örgüt afişleri ve pankartlarıyla dolu olması manidar bulunuyor. Terör örgütü sempatizanı ‘öğrenci' grupları, aleyhlerindeki en ufak oluşumları dahi derhal şiddet uygulayarak baskı altına alıyorlar. Kimsenin ses çıkaramadığı bu gruplara karşı sağ görüşlü üç beş öğrenci tepki gösterince de, derhal ‘faşist' damgası yiyerek hedef tahtasına oturtuluyorlar. Böyle bir karşı duruş, derslerden geçirilmemek, psikolojik baskı yemek gibi riskleri barındırıyor."

Haberde, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ne de benzer ithamlar yöneltilirken, "Terör örgütü yandaşlarının, bir devlet üniversitesinin kampus alanları içerisinde bu denli cüretkar faaliyetler yürütebilmeleri 'Üniversitelerde yönetim zafiyeti mi var?' sorusunu akla getiriyor," denilerek Üniversite yönetimini de suçluyor.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AÇIK HEDEF

Gazete, "Kaos yanlısı o hocalardan biri" diye işaret ettiği öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Reşat Barış Ünlü'yü ise direkt hedef gösteriyor.

Haber, bu hedef göstermeyi ise, öğretim görevlisi Ünlü'nün, Kürt tutukluların başlattığı açlık grevi eylemlerine destek amacıyla, "tutukluların talepleri karşılık buluncaya  kadar derslerde, konferans ve seminerlerde bu talepleri anlatacağını" söylemesine dayandırıyor. (Demorkrat Haber/Bekir Avcı)