Akit gazetesinin, düzenledikleri gençlik kampı ile ilgili haberini protesto etmek isteyen Emek Gençliği üyelerine gazete çalışanları ve bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

Akit gazetesi geçtiğimiz günlerde Emek Gençliği’nin 1998’den beri düzenlediği gençlik kampı hakkında bir karalama haberi yayımlamıştı. 

Nefret söylemleri içeren haberde, “kızlı-erkekli kamp yapıyorlar”, “Ermeni şarkıları çalınıyor”, “terör kampı” gibi ibareler ön plana çıkarılmıştı.

Emek Gençliği üyesi gençler ise Akit’in bu karalama haberini Akit gazetesi önünde protesto kararı almış, protestoya sosyal medyadan da #kızlıerkekliakitönüne etiketi ile çağrı yapılmıştı.

POLİS SALDIRGANLARI KORUDU

Gençler bugün Akit’in Bağcılar’da bulunan binası önüne geldiğinde Akit çalışanları ve bir grup tarafından taşlı, sopalı saldırıya uğradı. Polis ise gençler binanın önüne geldiği anda küfürlerle saldıran grubu izlemekle yetindi. 

Saldırı sonrası saldırganları çembere alarak koruyan polis Akit gazetesini protesto etmek için gelen gençleri ise otobüs durağına kadar izleyerek kameraya almaya çalıştı. Yine gençler eli kameralı sivil polisler tarafından tehdit edildi. Akit çalışanlarının saldırıları sonucu iki genç hafif şekilde yaralandı. (Evrensel)