Taraf gazetesinde yayımlanan cemaatlere yönelik fişleme kayıtları için Akif Beki’den farklı bir yorum geldi: Bu bir kara listeden çok kayırma listesine benziyor." dedi. Akif Beki böylece AKP'nin cemaati kayırdığını da itiraf etmiş oldu.

AKP Hükümetinin Gülen Cemaati'ne yönelik fişleme ve takip yaptığı iddiasını gündeme getiren Taraf gazetesinde bugün yayımlanan Mehmet Baransu kaynaklı yeni belgelerde, sadece Gülen cemaatinin değil, diğer cemaatlerin de izlenerek fişlendikleri ortaya çıktı.

Taraf gazetesinin haberi, CNN Türk'te yayınlanan Karşı Gündem programında Nazlı Ilıcak ve Akif Beki'yi de karşı karşıya getirdi. Aslı Aydıntaşbaş'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisine katılması nedeniyle Akif Beki'ye Nazlı Ilıcak eşlik etti.

Taraf gazetesinde yayınlanan belgeler konusunda Akif Beki ile Nazlı Ilıcak karşı karşıya geldi. Ilıcak, söz konusu belgelerin 'fişleme' anlamına geldiğini ve bunun da AKP hükümetinin ayıbı olduğunu savundu.

"OLSA OLSA KAYIRMA LİSTESİDİR"

Söz konusu belgelerde adı geçen cemaatlerin AKP hükümeti döneminde en rahat şekilde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Akif Beki ise "MÜSİAD ne zamandan beri AKP için sakıncalıdır ya da Avrupa Demokratlar Birliği ne zamandan beri sakıncalıdır. Bence fişleme dediğimiz zaman bunun bir 'kara liste' olması gerekir.  Ancak bu listeye baktığımızda bir kara listeden çok 'kayırma listesi' olduğunu söyleyebiliriz. Bu bir kara liste değil, olsa olsa AK listedir," şeklinde konuştu. (Cumhuriyet)