Başbakan Erdoğan'ın kişisel kibri nedeniyle Gezi Parkı'nı boşalttırdığını kaydeden Ahmet İnsel "bu eylem büyük bir başarı kazanmıştır" dedi...

CNN Türk'te konuşan Ahmet İnsel, Gezi Parkı eylemleri ve polis müdahalesiyle ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İnsel, Cumartesi günü parkın boşaltıldığı polis müdahalesini Başbakan Erdoğan'ın kibrinin bir sonucu olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN SOSYOLJİ BİLMİYOR

Gezi Parkı eylemlerinin büyük bir başarı kazandığını ve demokratik mücadeleye büyük bir katkı sunduğunu kaydeden İnsel, parka yapılan müdahalenin hiçbir şekilde meşruiyet taşımadığını söyledi. Erdoğan'ın İstanbul mitingi öncesi parkı boşaltma kararı alarak kendi kibrini konuşturduğunu belirten İnsel, "Başbakan'ın sosyoloji bilmediği kanaatindeyim" dedi.

BU EYLEM BÜYÜK BİR BAŞARI KAZANMIŞTIR

Bu eylem büyük bir başarıyla bitmiştir. Sadece iktidar eylemin sonundaki büyük eğlence ve kutlamaya izin vermemiştir. Birçok insan bayraklarını logolarını indirmişti. Ama binlerce insan öyle ha deyince birden bire parkı boşaltamazdı ki zaten. Bu eylem örgütsüz bir eylemdi. Birilerinin sözü olduğu gibi hemen uygulayacak bir yapı yoktu parkta. Başbakan'ın sosyoloji bilmediği kanaatindeyim. Müzakere sürecinde biri bunu kendisine söylediğinde masayı ve toplantıyı terk ediyor.

TEMİZ BİR İSTANBUL MİTİNGİ İÇİN PARKI BOŞALTTIRDI

'Ben yarın İstanbul'da temiz bir miting yapacağım' diye neden binlerce insanı mağdur ediyorsunuz. Polis parka girdiğinde bir kişi taş atmadı. Parktakilerin büyük çoğunluğu polis anonslarını duymadı bile. İnsanlar kaçışırken ayakkabılarını bile parkta bıraktılar. Bir yumuşama havası vardı. İnsanlar çocuklarını getirmişlerdi. Kim çocuğunu alıp direnişe çatışmaya getirir. O parka hükümet tarafından bugün dikilen ağaçlar o insanların zaferidir. O insanlar o parkın değerini gösterdiler ve şimdi belediye harıl harıl çalışıyor. Eylemden önce oraya bir fidan bile dikilmiyordu artık. Bundan sonra belediyeler böyle bir iş yaptıklarında bu eylemi hatırlayacak ona göre davranacaklardır. Ama böyle bir eylemin bir şenlik içinde sona ermemiş olması Başbakan'ın şahsi sorumluluğudur. Başbakan o durumda miting yapmayı kendi kibrine yedirememiştir.