Taraf yazarı Hayko Bağdat ve Yeni Şafak yazarı Cem Küçük'ün gündeme taşıdığı "cemaat Ahmet Hakan, Cengiz Çandar ve Ferhat Kentel'i tutuklayacaktı" iddiasına Zaman gazetesinden yanıt geldi. Zaman, savcıların konuya dair açıklamasını ilk sayfasından duyurdu.

İddiaları KCK ve Odatv davasını yürüten savcılara soran Zaman gazetesi "Savcılardan yalanlama: Tutuklama iddiası iftira" başlığı ile duyurduğu haberde "Kentel, Çandar ve Ahmet Hakan dosyada bile yok" dedi.

İşte Zaman'da yayınlanan o haber:

Terör örgütü KCK ile Oda TV soruşturmalarını yürüten savcılar, Taraf Gazetesi yazarı Hayko Bağdat’ın ‘iktidara yakın bir kaynağa’ dayandırdığı iddialarına tepki gösterdi.

Savcılar, soruşturmalarda adı geçtiği ve tutuklanacakken son anda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle operasyondan “kurtulduğu” iddia edilen isimlerin hiçbir şekilde dosyada yer almadığını vurguladı. Dün adliye muhabirlerine açıklama yapan savcılar, söz konusu iddiaları ‘düzmece ve düpedüz iftira’ olarak niteleyerek şunları söyledi: “Garip bir durum. KCK’nın başından beri tamamına baktığınızda bahsi geçen kişilerin ne alakası olabilir bu soruşturmalarla ilgili. Ne Ahmet Hakan, ne Ferhat Kentel ne Cengiz Çandar ne de diğer adı geçenler soruşturmalarda yer almıştır. İddialar kesinlikle yalan. ‘Alınacaklardı’ denilen kişiler gelsinler baksınlar dosyaya. Ağzımız çok yandı, artık açıklama yapmak istemiyoruz.”

Gazeteci-yazar Ahmet Hakan’ın ODA TV davası çerçevesinde tutuklanacağı iddiasını yalanlayan savcılar, “Hatta iddianame bile hazırdı deniyor. Bir defa Ahmet Hakan şüpheli olsa, ifadesi alınmadan iddianamesinin hazırlanması mümkün değildir. Eğer şüpheli olsaydı UYAP sisteminde ismi geçerdi. UYAP’ta Ahmet Hakan ile ilgili tek kelime geçmiyor.” bilgisini verdi. KCK soruşturmasına bakan savcılar da, gazeteci-yazar Ferhat Kentel ile ilgili iddialara cevap vermeyi dahi doğru bulmadıklarını belirtti. ‘Alınacak’ denilenlerin dosyada adının dahi geçmediğini söyleyen savcılar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Garip bir durum. KCK’nın başından beri tamamına baktığınızda bahsi geçen kişilerin ne alakası olabilir bu soruşturmalarla ilgili. Dosyada isimleri yok. Büşra Ersanlı için dosyaya bakıldığında da neler yaptığı görülebilir. Ama bu kişilerle ilgili ‘alınacaklardı’ demek düpedüz iftiradır.” (gazeteciler.com)